BITKA U LISABONU: Akteri stigli, očekuje se 120.000 navijača! (FOTO)

Sa jedne strane Real, najtrofejniji evropski klub, koji želi jubilarnu 10. titulu, prvu posle 12 godina, a sa druge Atletiko, ekipa koja je već osvojila titulu prvaka Španije, prvu posle 18 godina i koja želi prvi trofej šampiona Evrope. Spremite se za spektakl

  • 0

Mnogo je velikih gradskih fudbalskih derbija u Evropi, duel madridskih rivala Reala i Atletika svakako je jedan od najvećih, sa dugom istorijom, koja sigurno neće biti ista posle obračuna u finalu Lige šampiona.

Tako blizu kuće, u komšijskom Lisabonu, prvi put u istoriji elitnog takmičenja gradski rivali boriće se za titulu šampiona Evrope. Sa jedne strane Real, najtrofejniji klub Evrope, koji želi jubilarnu 10. titulu, prvu posle 12 godina, a sa druge Atletiko, ekipa koja je već osvojila titulu prvaka Španije, prvu posle 18 godina i koja želi prvi trofej šampiona Evrope.

Real, predvođen Kristijanom Ronaldom i Geretom Bejlom, dvojicom najskupljih igrača u istoriji fudbala, koji su i plaćeni skoro 200 miliona evra da bi vratili trofej u Madrid, sve karte bacio je na ovaj meč, dok Atletiko, koga uoči sezone niko ni u najluđim snovima nije video u Lisabonu želi novo čudo.

Kraljevski klub na klupi ima trenera Karla Anćelotija, koji je sa Milanom dva puta podizao trofej, ali i uspeo da izgubi onaj čudesni meč u Istanbulu 2005. godine posle vođstva od 3:0 protiv Liverpula. Real ima i Ronalda, koji je slavio sa Junajtedom 2008. i Ikera Kasiljasa, koji je dva puta bio najbolji, poslednji put baš 2002. godine protiv Leverkuzena.

U ekipi Atletika samo je David Vilja osvajao Ligu šampiona, u dresu Barselone, čak je bio i strelac u finalu protiv Mančester Junajteda 2011. godine i možda bi baš isksustvo najboljeg strelca španske reprezentacije moglo da bude adut više, pogotovo ako Dijego Košta ne bude spreman.

- Finale je uvek otvoreno, jedna utakmica, igramo protiv ekipe koja je šampion Španije i koja je pokazala da je i psihološki spremna na sve. Nismo opterećeni osvajanjem "decime", ali verujem u tim - poručio je Karlo Anćeloti po dolasku u Lisabon.

Njegov kolega Dijego Simeone zbog povreda Dijega Košte i Arde Turana ne spava mirno, ali pun je optimizma.

- Čeka nas borba svih 90 minuta, igrači su spremni, ko god da izađe na teren biće to najbolji Atletiko - jasan je Simeone.

Probleme sa sastavom ima i Real, pošto Ćabi Alonso neće igrati zbog žutih kartona, a fudbaler Atletika Koke smatra da bi upravo taj momenat mogao da odluči finale. Takođe, neizvestan je i nastup Karima Benzeme.

- Za nas je dobro što Ćabi neće igrati, ali sve zavisi od nas. Imamo mnogo motiva i verujemo da možemo nastaviti da sanjamo - izjavio je Koke.

Jedan od najzaslužnijih za plasman Reala u finale Serhio Ramos poručuje da je ekipa došla u Lisabon po trofej.

- Veoma smo motivisani koncentrisani, jedva čekamo finale - rekao je Ramos.

Španski mediji najavljuju da će iz Madrida u Lisabon doputovati oko 120.000 navijača, što znači da će svaki drugi ostati van stadiona "La Luš".

Atletiko će igrati u dresovima sa posvetom legendarnom Luisu Aragonesu, strelcu gola u finalu protiv Bajerna 1974. godine, koji je nedavno preminuo.

Finale između Reala i Atletika igra se u subotu od 20.45, a glavni sudija biće Holanđanin Bjorn Kujpers.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA