Hidinku 50.000 evra pride, Petroviću 25.000

Gazda Anžija Kerimov premirao trenerski štab za pobedu u Moskvi protiv Dinama u ruskom prvenstvu

  • 0

Nastavak ruskog fudbalskog prvenstva minulog vikenda obeležila je i debitantska pobeda holandskog trenera Gusa Hidinka. Anži je savladao Dinamo u Moskvi sa 1:0, golom Brazilca Žusileja u 69. minutu.

Uspeh je oduševio gazdu kluba Sulejmana Kerimova. Hidinka je častio sa 50.000 evra, a njegove pomoćnike Željka Petrovića i Tona di Šatinjea sa po 25.000.

- Kada je reč o Anžiju, svi govore samo o novcu. Naravno da Hidink nije došao za 15.000 evra godišnje, ali mi nismo u klubu zbog para i premija. Mnogo je važnije što je atmosfera u timu sjajna i što postoji pobednički duh - objasnio je Petrović.

Holandski stručnjak je potpisao ugovor na godinu i po. Ako uvede Anži u Ligu šampiona, imaće bonus od 2.000.000 evra, a ukoliko bi bio prvak Rusije, što je manje izvesno, dobio bi 5.000.000.

Anži je sedmoplasirani, pretposlednji u mini-ligi koja igra za naslov šampiona. Ima 55 bodova, ali mu drugoplasirani CSKA beži samo pet bodova, a to je mesto koje vodi u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Ruski prvak ide direktno u najjače evropsko klupsko fudbalsko takmičenje. U vođstvu je upravo šampion Zenit sa 66 bodova.

(Telegraf.rs / Foto: fc-anji.ru)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA