Navijači, sujeta, nesigurnost: zašto je Tores odbio da šutira penal? (VIDEO)

Po rečima Toresovog saigrača Huana Mate, Španac je odbio da šutira jer nije bio prva opcija za penal

  • 0

U ponovljenom meču FA kupa između Čelsija i Birmingema, "plavci" su pobedili 2:0, ali će utakmica biti upamćena i po veoma oštrom, maltene nemilosrdnom prozivanju Španca Fernanda Toresa, zbog čega je odbio da šutira penal.

Da je daleko od vremena u kom je dobio nadimak "El Ninjo" odavno je poznato, ali izgleda da Španac ne može više da se nosi sa pritiskom. On je u prvom poluvremenu imao veliki promašaj sa penala, što je pokrenulo navijače da ga ismevaju. Čak je jedan od njih u poluvremenu šutirao sa bele tačke, promašio i preko razglasa rekao: "Šutnuo sam gore i od Toresa!"

U 70. minutu je španski fudbaler uspeo da iznudi penal, a njegov saigrač Huan Mata, koji je redovan za šuteve sa 11 metara, pozvao je Toresa da ga izvede, što je ovaj odbio, iako je njegov tim imao dva gola prednosti. Premda retko šutira penale, oštri britanski mediji taj potez karakterišu kao popriličan manjak samopuzdanja.

Po pisanju "Indenpendenta", Mata je izjavio da Tores nije hteo da šutira jer on nije bio prva opcija za šut.

Nisam prvi na listi za šut - to mi je rekao Fernando kad sam ga pitao da li želi da šutira.

- Ne znam da li bi trebalo da budem iznenađen. De Mateo je dao papirić na kom je pisalo ime šutera i to je sve -  izjavio je Mata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA