Rozberg prekinuo Hamiltonovu seriju trijumfa!

Dvojica Mercedesovih vozača ponovo u glavnim ulogama. Fetel odustao na startu, a Raikonen najveći gubitnik trke u Montekarlu

  • 0

Mercedesovi vozači nastavljaju da dominiraju ove godine u Formuli 1. Niko Rozberg je uspeo da prekine niz svog timskog kolege Luisa Hamiltona od četiri uzastopne pobede i zabeleži trijumf na VN Monaka, što mu je drugo pobedničko postolje nakon onog u Australiji na startu sezone.

Nemac je odbranio prvo mesto koje je osvojio i prošle godine na uličnoj trci u Monte Karlu, a ovom pobedom se vratio na prvo mesto u generalnom plasmanu vozača.

Rozberg je uspešno na startu odbranio pol poziciju osvojenu u kvalifikacijama i sigurnom vožnjom gotova da nijednom za vreme trke nije dozvolio Hamiltonu ili Raikonenu da ga ugroze.

Najveći gubitnik gran prija u Kneževini jeste Kimi Raikonen koji je posle fantastičnog starta i držanja treće pozicije skoro čitavu trku,a na kraju je ostao bez bodova. Ledeni Finac je u kratkom vremenu morao dva puta da ide u boks posle oštećenja pneumatika prilikom kontakta sa Šiltonom zbog čega je pao na 13 mesto, a očekuje ga i kazna za sledeću trku zbog riskantnog manevra.

Luis Hamilton je još jedan od igrača koji odlaze iz Monte Karla nezadovoljni, a njegov bes se mogao čuti i nekoliko puta u toku prenosa, kada je ljudima u svom štabu govorio da ga nije briga koliko je brži od trećeplasiranog Rikarda, već koliko mu Rozberg beži.

Inače aktuelni četvorostruki šampion Formule 1 Sebastijan Fetel odustao je od trke zbog problema sa menjačem u sedmom krugu.

VN Monaka: Rozberg, Hamilton, Rikardo, Alonso, Hilkenberg, Baton, Masa, Bjanki, Grožan, Magnusen.

Generalni plasman vozača: Rozberg 122, Hamilton 118, Alonso 61, Rikardo 54, Hilkenberg 47...

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA