Partizan ubedljivo slavio u Subotici! (VIDEO)

Utakmica je kasnila sa početkom oko 45 minuta, ali je ipak odigrana. Crno-beli su iako svesni da su im male šanse za titulu bez kalkulacija ušli u meč i savladali Subotičane

  • 19

Fudbaleri Partizana ostvarili su pobedu u Subotici nad Spartakom 4:1 , ali je ovo bio pirov trijumf izabranika Marka Nikolića, jer je Crvena zvezda osvojila titulu posle šest godina dominacije crno-belih.

Iako su im šanse za osvajanje šampionskog pehara po sedmi uzastopni put bile male, ipak, crno-beli nisu ništa želeli da kalkulišu i jednom solidnom igrom uspeli su četiri puta da matiraju golmana "golubova", međutim, gorak ukus će im verovatno biti u ustima.

Utakmica na gradskom stadionu u Subotici počela je sa 45 minuta zakašnjenja zbog kiše koja je naplavila bila teren dva sata pre početka meča. Ipak, redari su uspeli koliko-toliko da dreniraju teren, a arbitar Nenad Đokić je odlučio da se meč odigra.

U duelu koji su obeležili loši uslovi za igru i voda koja je bila prisutna gotovo na svakom delu igrališta, bolje su se snašli gosti i došli do zasluženog trijumfa.

Od samog starta utakmice izabranici Marka Nikolića su pokazali veću želju za trijumfom, a u desetom minutu je Volkov bio u sjajnoj prilici da glavom zatrese protivničku mrežu, ali je lopta otišla tik iznad prečke.

Međutim, deset minuta kasnije crno-beli su stigli do željenog vođstva. Volkov je srušen u šesnaestercu domaćina, a sudija je pokazao na belu tačku, sa koje je Lazović bio precizan za prednost svog tima.

Nisu se tu zaustavili gostujući fudbaleri i nastavili su sa kontrolom igre i pokušajima da ponovo postignu pogodak. Imali su nekoliko poluprilika da to učine, pre nego što je Luka u poslednjem minutu prvog dela duplirao prednost Partizana.

Igrao se 45. minut kada je lopta došla do Lazovića, koji je malu pomoć imao i u nakvašenom terenu, koji mu je omogućio da stigne loptu pre nego što izađe u korner, zatim se okrenuo i pronašao na petercu usamljenog Luku kome nije bilo teško da zatrese mrežu.

U drugo poluvreme oba tima su ušla malo sporije i igralo se bez šansi sve do 55. minuta kada Subotičani uspevaju da postignu gol. Vladimir Kovačević upisao se u strelce na sjajan način, čime je pružio nadu svom timu da može da ostane neporažen.

Šanse Subotičana je umanjio Radović kada je dobio drugi žuti karton zbog čega je morao pre vremena na tuširanje. Samo pet minuta kasnije njihove nade je raspršio 17-godišnji Danilo Pantić koji je postigao svoj debitantski pogodak za crno-bele.

Na kraju je u 83. minutu Saša Marković, posle kornera koji je izveo Andrija Živković, ostao sam na drugoj stativi odakle mu nije bilo teško da zatrese mrežu Janoševića.

Spartak: Janošević, Antonič, Radović, Banjac (od 59. Mezei), Šarac, Kovačević, Nosković, Torbica, Trivunović (od 72. Jondić), Novaković, Džungurić (od 68. Ilić).

Partizan: Lukač, Volkov, Stanković, Ostojić, Vulićević, Brašanac, Ilić (od 74. Marković), Pantić, Živković, Luka (od 60. Malbašić), Lazović (od 64. Grbić).

Jelen Superliga, 29. kolo:

Crvena zvezda – OFK Beograd 4:2

(Lazović 15, Pečnik 39, Mrđa 46, Ninković 85 – Pavićević 11. ag, Gajić 43)

Spartak – Partizan 1:4

(Kovačević 55 – Lazović 21 p, Luka 45, Pantić 72, Marković 83)

Donji Srem – Sloboda Point 0:0

Čukarički – Radnički Niš 0:0

Novi Pazar – Radnički Kragujevac 0:1

(Spalević 52)

Jagodina – Javor Matis 1:1

(Đurić 23 – Docić 50)

Napredak – Vojvodina 0:2

(Ivanić 32, Nastić 60)

Voždovac – Rad 2:1

(Obradović 27, Božić 75p – Milošević 63p)

Tabela: Crvena zvezda 71, Partizan 68,  Jagodina 47, Čukarički 44…Radnički 1923 31, Donji Srem 29, Sloboda 28, Rad 26, Javor 26.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    25. maj 2014 | 20:27

    Partizan je istinski sampion Srbije,a ne lazni kao ovi sa pecurkane...uefa ne da titulu !60 000 000 razloga...

  • Srbo kabadahic

    25. maj 2014 | 18:25

    Drugačije i ne bi mogli pobediti nego na penal

  • Atikus

    25. maj 2014 | 20:01

    Koga još interesuje kakav je rezultat u Subotici?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA