MEGA PROTUTNJALA ŽELEZNIKOM: Prvi poraz Zvezde u KLS!

Košarkaši Mega Vizure zasluženo savladali lidera prvenstva rezultatom 91:79 i naneli im prvi poraz * Ključni momenat meča dve trojke Dangubića i Veličkovića u 38. minutu posle čega Zvezda nije mogla da se vrati

  • 19

Vodili su sa 14 razlike na poluvremenu, susreli se sa porazom početkom četvrte deonice, ali su košarkaši Mega Vizure uspeli da savladaju Crvenu zvedzu u derbiju 10. kola KLS i tako nanesu prvi poraz lideru - 91:79 (50:36)

Ključni momenat meča svakako su dve trojke Dangubića i Veličkovića u 38. minutu kada je Mega otišla na plus 10, ali ne treba zaboraviti ni odličnu zonsku odbranu gostiju u momentima kada je Zvezda stigla i prestigla veliku prednost sa poluvremena.

Podatak da su crveno-beli samo jednom vodili na ovom meču (70:68) jasno govori da je Mega apsolutno zasluženo trijumfovala i tako ostvarila prvu pobedu u pet međusobnih duela koliko su odigrali.

Najefikasniji na meču bio je Novica Veličković sa 20 ubačenih poena, od toga dve trojke u finišu. Pratili su ga Jokić sa 15, Micić sa 14 i Varda sa 11 ubačenih koševa. S druge strane u domaćem timu Katić je ubacio 16, Dženkins i Blažič 15, a Marjanović 14.

Mega je već na samom početku stekla prednost koju nije ispuštala do kraja, a Zvezda je svoje prve poene postigla tek nakon dva minuta. Kada je Blažič iskoristio kontru i smanjio na 5:4 činilo se da su se crveno-beli razbudili, ali očajna odbrana dovela je do toga da se Mega ponovo odlepila - 4:12.

Trener Zvezde Dejan Radonjić pokušao je čestim izmenama i tajm-autom da ''preseče'' nalete Mege. Donekle je uspeo da omete Vardu koji je, nakon pogođene prve trojke, vezao tri promašaja. Ali, to nije bilo za brgu jer je ofanzivni skok Mege bio na nivou, a rezultat je rastao - 8:17.

U tom momentu probudio se Katić koji je sa nekoliko vezanih poena smanjio rezultata. Da je kojim slučajem Dženkins posle kontre pogodio trojku, Zvezda bi prišla na 17:15, a ovako su dozvolili da im Luković da trojku u poslednjim sekundama prve četvrtine za 22:14.

U drugoj četvrtini ništa novo nije viđeno. Zvezda van linije za tri poena nije mogla da ''ubode'' i Mega je prvi put imala dvocifrenu prednost - 29:18. Razigrao se tada i Veličković, Micić je pogodio trojku, a u napadu su pogađali samo Katić i Blažič.

Upravo ovaj poslednji je imao mini seriju u 17. minutu i crveno-beli su prišli na samo četiri poena - 30:34. Tajm aut Milojevića pokazao se kao odlično rešenje jer je Mega ponovo otišla na plus osam, koristeći rupe u reketu Zvezde u odbrani. Pokušao je Lazić da smanji trojkom, ali je to bio sedmi promašaj domaćeg tima.

Dve trojke Jokića u 19. minutu samo su pokazale slabosti Zvezde u odbrani u ovom meču, a rezultat na semaforu u Železniku je stajao maksimalnih 45:31 za goste. Usleila je potom trojka i Miljenovića i poeni Milovanovića za iznenađujućih 50:33 za Megu. Svoju prvu trojku Zvezda je dala preko Dženkinsa koji je postavio konačan rezultat prvog poluvremena - 50:36.

Iako je prvi šut Blažiča za tri poena završio na obruču, Zvezda je za samo dva minuta uspela da prepolovi prednost Mege sa poluvremena. Razigrao se nelsom+n koji je ubacio dve trojke, ali i Marjanović, što je uz raspoloženog Blažiča bilo dovoljno za minus tri u 27. minutu - 55:58.

Pokušao je Milojević ponovo tajm-autom razbudi svoje pulene, ali je realizacija u napadu u potpunosti zatajila i, za razliku od 50 poena u prvom delu, u drugom su za osam minuta ubacili samo 10 poena. Nakon prodora i polaganja Dženkinsa, Zvezda je prvi put stigla do izjednačenja - 60:60, ali je Mega na poslednji odmor, ipak, otišla sa prednošću - 62:65.

Gde je stala u trećem periodu, Zvezda je nastavila i u poslednjem. nakon poena Mitrovića crveno-beli su prvi put poveli (70:68), ali je ubrzo sledila trojka Veličkovića i Mega je pet minuta pre kraja imala plus dva - 74:72.

Tome je najviše doprineo tajm-aut Milojevića tražen u momentu kada su njegovi košarkaši apsolutno pali u odbrani. Dva poena Micića sa penala i dobra odbrana rezultirali su da se Dženkins ponovo nađe na parketu, ali je trojka Dangubića odvela Megu na plus sedam - 79:72.

Dve trojke Dangubića i Veličkovića svakako su ključni detalj meča posle čega Zvezda nije uspela da se vrati u igru i zabeležili su prvi poraz - 91:79

Crvena zvezda: Rebić, Mitrović, Lazić 2, Blažič 15, Simonović, Marjanović 12, Radenović 1, Katić 16, Nelson 12, Dženkins 15, Lipovij, Dragićević.

Mega Vizura: Reljić, Krstić 6, Dangubić 10, Micić 14, Luković 6, Veličković 20, Miljenović 7, Jokić 15, Varda 11, Bojić, Milovanović 2, Jaramaz.

Rezultati 10, kola:

Crvena zvezda - Mega Vizura 79:91

Crnokosa - Partizan 61:95

Borac - FMP 67:75

Metalac - Radnički 81:96

Tabela: C. Zvezda 9/1, Partizan 9/1, Mega 7/3, Radničk 6/4, Metalac 3/7, FMP 3/7, Crnokosa 2/8, Borac 1/9.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    27. maj 2014 | 20:42

    I dalje spektakularno lose vodjenje ekipe od strane Radonjica,sve je po starom..Radenovic i kapiten Simonovic i dalje bez ucinka cak i u ovoj nasoj ligi.Sut za tri poena vise neko nogama nego Zvezda rukama,slobodna bacanja sramna.Pojacanje Lipovij i dalje na klupi.Sve u svemu ocaj.

  • grobar do koske

    27. maj 2014 | 20:57

    Filijala Svetinje razbila mutant filijalu fmp-duva(ga)! Partizan-MIT ili cudo !!! Dejan Milojevic,Nenad Canak,Novica Velickovic,Ratko Varda,Nenad Miljenovic,Jokic,Dangubic,Krstic..

  • Sale

    27. maj 2014 | 21:02

    Otkud to da "zvezda" bude domacin bas u zelezniku?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA