Partizan na krilima Pavlovića razbio Crnokosu!

Crno-beli posle početnih muka u prvih deset minuta, došli su do svoje igre i na kraju dosta ubedljivog trijumfa, a mogu da žale samo što nisu uspeli da prebace stotku

  • 11

Košarkaši Partizana su više nego ubedljivo i bez mnogo problema trijumfovali protiv Crnokose 95:61 u 10. kolu Košarkaške Superlige Srbije, koja je nastavljena posle dvonedeljne pauze.

Crno-beli su posle nešto slabije odigrane prve četvrtine koji su izgubili, u nastavku pokazali da su mnogo kvalitetniji od domaćeg tima. Pavlović i Bertans su bili pokretači preokreta, a na kraju su bili i nejefikasniji akteri meča.

Puleni Duška Vujoševića su iskoristili prevagu koju imaju na centarskim pozicijama, kako u skokovima, tako i u poenima ispod koša. Milutinov, Gagić i Musli bili su nerešiva enigma za Kosjerićane u drugom poluvremenu, čime su pružili sjajnu podršku ranije pomenutom dvojcu i dali veliki doprinos ubedljivom trijumfu.

Nisu dobro igrači iz redova aktuelnog šampiona ušli u meč i prepustili su domaćinu da serijom od 8:0 dođe do solidne prednosti, koju su održavali uglavnom preciznim šutevima sa distance, dok su se gosti poprilično mučili sa postizanjem koševa iz igre, što je rezultiralo predošću Crnokose posle deset minuta od devet razlike.

U drugoj četvrtini potpuno drugačija slika, košarkaši iz Beograda su zaigrali mnogo bolje u odbrani i zaustavili goste dok su u napadu proradili Bertans i Pavlović. Za samo pet minuta došli su do egala, a zatim napravili seriju 18:7, kojom su stekli deset poena prednosti uoči odlaska na odmor.

Crno-beli su u drugom poluvremenu nastavili u istom ritmu, u kom su završili prvu polovinu meča, doduše imali su i malu pomoć domaćih igrača, koji su im nekoliko puta bukvalno poklonili da uz koš imaju i slobodno bacanje.

Dominacija Partizana ispod koša došla je do izražaja, kako u skokovima, tako i u igri centara. Raspoloženima Pavloviću i Bertansu, pridružio se Milutinov, za koga domaći visoki igrači nisu imali rešenje. Takođe, i Milenko Tepić počeo je da daje koševe, tako da su uoči poslednjih deset minuta došli do 25 poena razlike i postigli 80 poena.

U poslednjoj četvrtini, povučeni ubedljivom prednošću izabranici Duška Vujoševića su malo spustili ritam, ali taman toliko da održavaju visoku prednost, koju su nuspeli i da još malo povećaju. Strateg crno-belih je pružio šansu i nekim igračima koji nemaju veliku minutažu i koji su opravdali svoje mesto na terenu.

Crnokosa: Janjušević 13, Vujošević 11, Papić 6, Milošević 2, Petronijević 5, Radić 8, Stanimirović 5, Pavlović 2, Stanojević 7, Ognjenović 2.

Partizan: Tepić 11, Lovernj 2, Pavlović 18, Dalo 2, Milutinov 13, Bogdanović 3, Gagić 13, Musli 10, Andrić, Bezbradica 4, Bertans 17, Šalić 2.

KLS, 10. kolo:

Crnokosa - Partizan 61:95

Crvena zvezda - Mega Vizura 79:91

Borac - FMP 67:75

Metalac - Radnički Kg

Tabela: Crvena zvezda 9/1, Partizan 9/1, Mega Vizura 7/3, Radnički Kg 5/4, Metalac 3/6, FMP 3/7, Crnokosa 2/8, Borac 1/9.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA