Baloteli otkrio u kojoj zemlji se rasizam najbolje sakriva!

Najbolje mi je bilo u Mančester Sitiju, jer je bilo više tamnoputih igrača od belaca, a to je velika razlika, rekao je kontroverzni italijanski fudbaler

  • 2

Fudbalski reprezentativac Italije Mario Baloteli izjavio je da je rasizam prisutan svuda u svetu, pa čak i u Engleskoj, ali da se tamo bolje skriva nego u ostalim zemljama.

Baloteli je nedavno u Firenci bio vređan na rasnoj osnovi tokom treninga Azura na pripremama uoči Svetskog prvenstva u Brazilu, zbog čega je intervenisala policija.

- Rasizma ima svuda. Možda je ovde i u Španiji više prisutan. Ima rasista i u Engleskoj, ali su tamo bolje prikriveni - rekao je Baloteli za časopis "GQ".

Napadač Milana rekao je da nije imao problema sa rasizmom dok je igrao za Mančester Siti.

- Imao sam zanimljivu scenu iz aviona kada smo išli na turneju, osvrnuo sam se i video da u timu ima mnogo više tamnoputih igrača nego belaca. To je bila velika razlika. Neverovatno, u Italiji često bude samo jedan tamnoputi fudbaler", rekao je Baloteli i dodao:

- Prvi bih se odazvao kada bi postojala snažna želja i ideja da se rasizmu stane na put. Ovako se samo priča, možemo da razgovaramo o tome, ali stvari se tako ne menjaju - poručio je 23-godišnji napadač.

On je rođen na Siciliji od roditelja imigranata iz Gane, a odgajila ga je italijanska hraniteljska porodica. Za reprezentaciju Italije odigrao je 29 utakmica i postigao 12 golova.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa sta je on ocekivao

    28. maj 2014 | 13:19

    On očekuje od kolonijalista da ne budu rasisiti.Pa Englezi su najgori na svetu po ksenofobiji i rasizmu.A on igra u Italiji,zemlji sa fašističkom prošlošću i čudno mu što tamo to i dalje ima.Pa zemlje poput Italije,Nemačke,Hrvatske,Mađarske...nikad neće iskoreniti to iz svoje kulture.

  • Joooo

    28. maj 2014 | 19:55

    Muka mi je vise od tih "ugrozenih"!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA