Partizan posle muke srušio Metalac!

Partizan pobedio Metalac rezultatom 76:63 i tako stigao do desete pobede u Košarkaškoj ligi Srbije

  • 1

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Metalca u Hali sportova rezultatom 76:63 u okviru 11. kola Košarkaške lige Srbije.

U veoma neizvesnoj utakmici crno-beli su uspeli da odličnom igrom u poslednoj četvrtini u kojoj su postigli čak 26 poena uspeli da prelome meč i tako stignu do desetog trijumfa. Najefikasniji su bili Davis Bertans sa 21 poenom i Aleksandar Pavlović sa 14 poena.

Partizan u narednom kolu gostuju Crvenoj zvezdi u utakmici koja će najverovatnije odlučiti ko će sa prve pozicije ući u plej-of.

Partizan: Tepić 11, Lovernj 12, Pavlović 14, Dalo 0, Milutinov 2, Bogdanović 5, Gagić 4, Musli 7, Andrić 0, Bezbradica 0, Bertans 21, Šalić 0

Metalac: Tanasković 0, Kužeta 0, Tomašević 2, Aleksić 8, Mičel 13, Dujković 1, Vuldridž 4, Čakarević 8, Knežević 15, Kljajević 0, Jokić 3, Popović 9

Posle početnog vođstva gostiju, Partizan je napravio seriju 12:0 i odmah došao do dvocifrene razlike najviše zahvaljujući Davisu Bertansu i Milenku Tepiću koji su odlično otvorili utakmicu.

Nakon toga, tim iz Valjeva je uspeo malo da se konsoliduju i da smanje prednost, a briljirao je Knežević. Crno-beli su ušli u kontra ritam u napadu, pa je Metalac to iskoristio da se do kraja prve deonice približi na samo poen prednosti - 18:17.

U drugoj četvrtini se igralo veoma izjednačeno. Metalac je uspevao da izdrži ritam srpskog šampiona, a čak i da povede posle serije 7:0 koju su kreirali Petar Popović, Jokić i Vudridž.

Ipak, zahvaljujući seriji od pet vezanih poena Davisa Bertansa, crno-beli su ponovo poveli, ali je Vuldriž poentirao za nerešenih - 33:33, na poluvremenu.

Nastavak igre protekao je u rezultatskoj klackalici, a za crno-bele su svih 11 poena postigli Bertans i Pavlović.

Metalac je svo vreme igrao veoma dobro i uspevao da se ravnopravno nosi sa srpskim šampionom, čak i da veći deo treće deonice provede u vođstvu zahvaljjući Aleksiću i Mičelu, a na poslednju dvominutnu pauzu se odlazi sa plus pet za goste - 50:55.

U poslednjoj deonici, košarkaši srpskog šampiona su shvatili "da je vrag odneo šalu" pa su odigrali mnogo agresivniju odbranu iz koje je proistekao dobar napad.

Odličan je bio Žofri Lovernj, gosti nisu uspevali da izdrže dinamičan ritam Partizana, pa su crno-beli prešli u vođstvo koje su krenuli da uvećavaju i da na kraju rutinski privedu utakmicu kraju.

KLS 11. kolo:

Partizan – Metalac 76:63

Radnički Kragujevac 90:78

Crnokosa – Borac Čačak 89:82

Mega Vizura – FMP 98:91

Tabela: Partizan 10/1, C. Zvezda 9/2,  Mega 8/3, Radničk 7/4, Metalac 3/8, FMP 3/8, Crnokosa 3/8, Borac 2/9.

 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    29. maj 2014 | 22:01

    Ma koje muke,u 4 cetvrtini samo malo po gasu i odmah 15 razlike..laksi trening...Partizan u vaterpolu medju 4 najbolja tima u Evropi !! Svaka cast CRNO-BELA mladosti ! Partizan-MIT ili cudo !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA