Svi na Adu, počelo Evropsko prvenstvo u veslanju!

Ovo je najveće sportsko takmičenje u Srbiji ove godine, kao i najmasovniji kontinentalni šampionat do sada, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali

  • 2

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali otvorio je Evropsko prvenstvo u veslanju, koje će do 1. juna biti održano na Savskom jezeru na Adi Ciganliji, uz rekordno učešće oko 800 takmičara iz 36 zemalja.

Mali je nakon defilea takmičara pozdravio najbolje veslače Evrope i poželeo im da u Beogradu ostvare što bolje rezultate.

- Ovo je najveće sportsko takmičenje u Srbiji ove godine, kao i najmasovniji kontinentalni šampionat do sada. Uprkos problemima zbog katastrofalnih poplava koje su zadesile našu zemlju, Beograd je dao punu podršku organizaciji takmičenja i, kao što vidite, Ada Ciganlija je spremna - rekao je Mali.

Srbija će na prvenstvu Evrope imati 12 predstavnika u šest posada - dva dvojca bez kormilara (Dušan Bogićević/Veselin Savić i Iva Obradović/Ivana Filipović), skif (Miloš Vasić), dubl skul (Marko Marjanović i Aleksandar Filipović), četverac bez kormilara (Jovan Popović, Viktor Pivač, Goran Jagar i Martin Mačković), dok će se u skifu za lake veslače takmičiti Miloš Stanojević.

Kvalifikacije počinju sutra od 9 sati, a istog dana od 15.30 biće održani repesaži.

Polufinala su na programu u subotu, a finala u nedelju.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • danko

    30. maj 2014 | 01:57

    Ajmo kume Veseline pokazi ko je sampion!!Srbija do titule!!

  • Deki

    29. maj 2014 | 20:19

    Ovi iz Vlade placu i apeluju za dobrovoljce da idu u Obrenovac da saniraju terene a ovde zovu na Adu da veslaju! Ko je ovde lud??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA