Hauard prekinuo seriju Čikaga

Novi dabl-dabl Supermena

  • 0

Posle poraza od najslabijeg tima u ligi Šarlota, košarkaši Orlando Medžika otišli su na gostovanje lideru NBA karavana Čikago Bulsima i pobedili 99:94, prekinuvši tako seriju od osam pobeda Bulsa. Supermen Dvajt Hauard zabeležio je 29 poena i 18 skokova, ostvarivši dabl-dabl već početkom druge četvrtine, kad je Orlando imao i najveću prednost od 18 poena.

Čikago je uspeo da se vrati u igru čak i da na 2:55 do kraja utakmice povede 91:89 ali nakon tih poena Karlosa Buzera, promašili su Bulsi šest uzastopnih šuteva a za to vreme Hauard, Anderson i Redik bili su precizni. Do kraja je Buzer uspeo samo da smanji prednost gostiju.

Uz Hauarda, najraspoloženji u Orlandu bili su Džejson Ričardson sa 18 i Hido Turkoglu sa13 poena (plus šest asistencija), dok je i Rajan Anderson ostvario dabl-dabl sa 11 poena i 10 skokova.

Osim Buzera, koji je sa26 poena bio najefikasniji u poraženom timu, dvocifren učinak imao je i Derek Rouz sa 17 poena, uz devet asistencija, ali i šut 22-6 za dva i 6-2 za tri. Joakim Noa je imao devet poena i deset skokova dok je Luol Deng potpuno podbacio – pet poena i četiri skoka daleko je ispod njegovog ovosezonskog proseka.

U drugoj utakmici večeri Finiks je u svom US Ervej centru pobedio Dalas 96:94. Šampioni su na poluvremenu imali devet poena prednosti ali Sansi su se vratili u trećoj, najviše zahvaljujući Džaredu Dadliju koji je u ovoj deonici postigao 12 od svojih 18 poena.

Istakao se i veteran Grent Hil sa 15 poena od čega 10 u drugom delu. Dabl-dabl su ostvarili Marčin Gortat sa16 poena i 12 skokova i još jedan veteran Stiv Neš sa po 11 poena i asistencija.

Dirk Novicki i Vins Karter ubacili su po 18, Lamar Odom 15 poena. Dalas je u poslednjem napadu imao šansu da izbori produžetak ali je Buboa bio neprecizan iz dva pokušaja.

Rezultati:

Čikago - Orlando 94:99

Feniks - Dalas 96:94

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA