Brazilci strepe od Argentinaca: Stiže grupa koja je već pravila nerede na SP!

Mundijal u Brazilu obezbeđivaće oko 170.000 policajaca, a najveća pretnja svakako je argentinska navijačka grupa koja je bila umešana u incidente u Meksiku 1986, u Francuskoj 1998. i u Južnoj Africi pre četiri godine

  • 1

Fudbalsko prvenstvo sveta u Brazilu obezbeđivaće oko 170.000 pripadnika policije, prenele su svetske agencije.

Masovne demonstracije u brazilskim gradovima zbog nezadovoljstva socjalnom politikom i troškovima za Mundijal, kao i nasilje navijača, stavili su brazilske vlasti u pripravnost uoci prvenstva sveta, koje će okupiti 32 fudbalske reprezentacije sveta.

Predsednica Brazila Dilma Rusef naložila je ove nedelje vojsci da pojača policijske snage u hotelima i trening kjampovima, saopštilo je ministarstvo odbrane. Kako je navedeno, oko 1,.800 pripadnika prvatnog obezbeđenja angažovano je na svih 12 stadiona, a u slučaju potrebe, 700 federalnih agenata biće na raspolaganju.

Organizatori Mundijala su obezbedili veliki broj kamera i metalnih detektora koji će biti postavljeni na ulaze u stadione.

Navodi se da se očekuje dolazak na desetine hiljada argentinskih navijača, okupljeni pod imenom ''Baras Bravas'', koji su bili umešani u incidente na Mundijalu i Meksiku 1986, u Francuskoj 1998. i u Južnoj Africi pre četiri godine.

Argentinska vlada je dostavila Brazilu listu potencijalnih izgrednika, iako brazilske vlasti procenjuju da neće moći sve njih da drži pod kontrolom. Prvenstvo sveta biće održano od 12. juna do 13. jula.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dc

    1. jun 2014 | 02:57

    Zamišljam opasnu grupu čikica koja je te 86-te pravila haos kako stiže u brazil :-D Mislim znam ja da su ovo njihovi naslednici ali nekako mi zanimljivije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA