PARTIZAN NIJE IZDRŽAO: Vaterpolisti Radničkog u finalu Lige šampiona! (VIDEO)

Kragujevačka ekipa slavila je rezultatom 9:4, a za trofej će se boriti sa Barselonetom. Crno-beli u meču za treće mesto igraju protiv Primorja

  • 6

Vaterpolisti Partizana nisu imali snage da posle pobede nad italijanskim Pro Rekom naprave novi podvig. U srpskom polufinalu Lige šampiona, kragujevački Radnički je pobedio crno-bele rezultatom 9:4 (2:1, 3:2, 2:0, 2:1) i obezbedio borbu za trofej.

Istrošeni crno-beli nisu uspeli da nanesu poraz ove sezone ekipi Uroša Stevanovića, koja je i dalje neporažena u Ligi šampiona. Partizanu je falilo snage, saveta suspendovanog trenera i motivatora Vladimira Vujasinovića, ali je bez svake sumnje, Partizan i samim plasmanom u polufinale, pored mnogih problema ove sezone, ostvario veliki uspeh.

U kišovitoj Barseloni su sveži igrači Radničkog nadigrali crno-bele, ali su tek u trećoj četvrtini prelomili - golovima Zlokovića i Tanaskovića su se odlepili na 7:3. U poslednjoj deonici su golovi Zlokovića i Filipovića definitivno rešili pitanje pobednika.

Boris Zloković je ujedno bio i ključ pobede kragujevačke ekipe - postigao je četiri gola iz isto toliko pokušaja. Na drugoj strani je Dušan Mandić bio najbolji pojedinac sa dva gola.

Radnički u finalu igra protiv domaće Barselonete, koja je protiv Primorja slavila 10:8 (2:3, 5:0, 2:3, 1:2). Crno-beli će igrati u meču za treće mesto sa riječkom ekipom.

1/4 (1:2)

Radnički je imao priliku da povede već u prvom minutu, ali je Filipu Filipoviću odbranio Soro. Crno-beli ne koriste svoj napad, pa je kragujevačka ekipa preko Srđana Vuksanovića iz polukontre prva zatresla mrežu.

Na tri minuta do kraja prve deonice, Vico je pogodio za izjednačenje i kaznio Radnički za promašaje.

Zloković ponovo dovodi ekipu Uroša Stevanovića u vođstvo i postavlja konačan rezultat prve četvrtine.

2/4 (2:3)

Prvi put je Radnički poveo sa dva gola prednosti pogotkom Markovića, ali je Partizan smanjio već u narednom preko Mandića. Usledio je period igre u kom su Kragujevčani dominirali, pa su na 5:2 povidili Ćirić i Zloković. Na manje od pola minuta do kraja druge četvrtine, Mandić je vratio crno-bele u igru i smanjio na 5:3.

3/4 (0:2)

Kiša u Barseloni sve jače pada, a Radnički se u bazenu bolje snalazio. Novi gol Zlokovića je "odlepio" kragujevačku ekipu na +3, a gol Tankosića za 7:3 po svemu sudeći prelama meč.

4/4 (1:2)

Veoma raspoloženi Zloković četvrtim golom rešava pitanje pobednika, a trijumf je potvrdio Filipović, prvim pogotkom iz sedam pokušaja. Na kraju Nikola Dedović uspeva samo da ublaži poraz crno-belih.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pljušti u bazenu

    30. maj 2014 | 18:54

    Kao što i rekoh dere Radnički ne zaustavlja se.Prejak je to tim za ovako mlad Partizan.Uostalom i zna se ko je 2. tim po kvalitetu u Srbiji a ko treći.A zna se i ko je najbolji tim Srbije,samo nema ga odve jer je neko tako hteo da ne bi ovo bio srpski f4.

  • A šta ste vi očekivali?

    30. maj 2014 | 19:14

    Samo lud čovek je očekivao drugačiji ishod.Radnički je prejak,ali prejak za Partizan.I u finalu je favorit po mom mišljenju.Radnički ima najbolji tim u LŠ a drugi po kvalitetu na svetu.

  • obican smrtnik

    30. maj 2014 | 20:19

    Znaci napisali ste ovu vest kao da je Radnicki u najmanju ruku iz Afrike. Zar nije moglo pisati u naslovu "Veliki Radnicki srusio Partizan"? Ovako kao da zalite sto je Radnicki prosao. Dosta je vise velicanja vecitih i u pobedi i u porazu. I da, nisam iz Kragujevca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA