Sećate li se šta se dešavalo kada su Zvezda i Partizan poslednji put igrali u Železniku? (VIDEO)

Prethodni put kada se košarkaški večiti derbi igrao u hali u Železniku, Partizan je osvojio titulu pobedom u četvrtom meču finalne serije plej ofa, bilo je drmanja koša i pljuvanja trenera

  • 21

U subotu se igra četvrti ovosezonski večiti derbi u košarci između Crvene zvezde i Partizana, a meč će biti odigran u hali u Železniku, zbog toga što je Pionir jedan od prihvatnih centara za stanovništvo koje je bilo ugroženo u poplavama.

Biće ovo prvi put da se meč između večitih rivala igra u Železniku još od četvrte utakmice finala plej ofa KLS 2012. godine, kada su crno-beli trijumfovali i osvojili 11. uzastopnu titulu šampiona Srbije.

Taj meč će ostati upamćen i po tome što su uslovi za igru bili izuzetno teški, a utakmica skoro da je jedva privedena kraju.

Podsetimo, tada su Zvezdini navijači napravili nekoliko ekscesa zbog čega su sudije u više navrata zaustavljale igru. Jedan od njih je bio kada su pristalice kluba sa Malog Kalemegdana drmale konstrukciju koša dok su igrači Partizana izvodili slobodna bacanja, a nekolicina navijača koja je bila smeštena iznad klupe crno-belih je pljuvala tadašnjeg trenera Vladu Jovanovića.

Zbog svega toga sudije su u jednom momentu htele i da isprazne tribine na kojima se nalaze problematični fanovi, a reagovao je i strateg Crvene zvezde Svetislav Pešić koji je uzeo mikrofon od zvaničnog spikera i molio pristalice svog tima da se smire kako bi se meč nastavio.

Zbog svega što se tada dešavalo postavlja se pitanje kako će biti i u subotu i šta će se desiti ukoliko se ponove slične situacije. Pitanje za organizatora, je svakako da li će obezbeđenje u hali biti pojačano, iako na prethodnom meču crveno-beli nisu bili toliki krivci, jer su jednostavno tribine u dvorani postavljene tako da se gledaoci nalaze jako blizu terena. Crveno-beli su već preduzeli jedan korak, smanjili su kapacitet na tribinama, ali je pitanje hoće li to biti dovoljno.

Sa druge strane, ukoliko se slične stvari ponovo da li će možda stručni štab Partizana na čelu sa temperamentnim Duškom Vujoševićem u toj situaciji odlučiti da povuče ekipu sa terena, bar dok se ne steknu uslovi za igru?

I na kraju da li su sudije i zvanična lica dobili neke sugestije kako da se ponašaju u toj situaciji, kao i korake koje koje bi trebalo da preduzmu povodom toga?

Ispod možete pogledati i video celog meča u Železniku 2012. godine, a najzanimljiviji detalji koje smo mpomenuli nalaze se na 15:30 i 22:00.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • laki

    31. maj 2014 | 15:04

    kako se ne setite kada je ubijen aca radovic na jna

  • Cigan

    31. maj 2014 | 14:33

    Titula u fudbalu nam je najbitnija jer smo mi prvenstveno fudbalski navijači..iskreno volim basket i voleo bih da i tu osvojimo ali ne moramo nikad više ništa samo u fudbalu da vas k....mo!

  • Cigan

    31. maj 2014 | 14:27

    Indija pakistan svima nama p.k.partizan!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA