Da li će posle Beograda i Bečeja, i Kragujevac dobiti šampiona Evrope?

Vaterpolisti Radničkog imaju priliku da ispišu istoriju ukoliko večeras pobede Barselonetu u finalu Lige Šampiona koje se igra u Barseloni

  • 6

Vaterpolisti kragujevačkog Radničkog na korak su od osvajanja titule prvaka Evrope, a poslednja prepreka je tim spanske Barselonete, sa kojom se večeras sastaju u finalu završnog turnira Lige šampiona.

Podsetimo, titulu prvaka Evrope iz Srbije osvajali su Partizan, Bečej i Crvena zvezda.

Radnički je u srpskom polufinalu u petak u Barseloni nadigrao beogradski Partizan (9:4), dok je domaćin turnira Barseloneta bila bolja od riječkog Primorja (10:8).

Kvalitetni sastav Kragujevčana je impresivnom igrom protiv Partizana dokazao da s pravom računa na istorijski uspeh, a njihov kapiten, jedan od najboljih vaterpolista sveta i reprezentativac Srbije Filip Filipović, ocenio je da su šanse za trijumf 50 posto.

- U polufinalu smo odigrali jedan od najboljih mečeva ove sezone. Mislim da ćemo uspeti da zadržimo ovaj zamah, čvrstinu i ritam za finalnu utakmicu. Verujem da imamo 50 posto šansi da slavimo u finalu i osvojimo trofej - rekao je Filipović.

U meču za titulu prvaka Evrope Radnički i Barseloneta sastaju se večeras u Barseloni od 20 sati, a prethodno će od 18.30 sati za 3. mesto na završnom turniru Lige šampiona igrati Partizan i Primorje.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA