NOVO SRPSKO ČUDO U PARIZU: Lajović stigao do Nadala i zaradio 125.000 evra!

Srpski teniser ostvario je još jedno čudo na Rolan Garosu pobedio je Amerikanca Džeka Soka sa 6:4, 7:5, 6:3 i plasirao se u osminu finala drugog Gren slema sezone, gde bi trebalo da igra protiv najboljeg na svetu

  • 18

Srpski teniser, Dušan Lajović,  pobedio je u meču šesnaestine finala Rolan Garosa 75. tenisera sveta, Amerikanca Džeka Soka sa 6:4, 7:5, 6:3 i tako napravio novo čudo na ovom Gren Slemu!

Prvi put u karijeri je Lajović došao do četvrte runde na Gren Slemu i tako najavio svoj potencijal. On će u osmini finala verovatno igrati protiv Rafaela Nadala, koji se kasnije sastaje sa Majerom.

Ovom pobedom mladi srpski teniser je uspeo da osvoji i 125.000 evra, koliko se dobija za ulazak u 4. kolo.

Ovo je bio prvi okršaj Lajovića i Soka a naš as je odigrao odlično.

Posle početnog ispitivanja snaga i rezultata 2:2, srpski teniser je dobrim servisom i direktnim poenima nastavio u istom ritmu, napravio je brejk, a zatim ga i potvrdio za 4:2.

Sok je Lajovićeve udarce čekao daleko iza osnovne linije, ali mu to nije donelo rezultat, pa je na svoj servis izborio ostanak u setu. Lajović je brzo došao do tri set lopte, prvu iskoristio i poveo sa 1:0.

Drugi set je bez iznenađenja, a sve do desetog gema nije  bilo brejka. U šestom gemu Lajović je na svoj serivs ispustio 40:0, Sok je uspeo da izjednači, a srpski teniser as udarcem vratio prednost, pa je trenutni rezultat 3:3. 

Amerikanac je onda došao u situaciju da ima tri brejka, ali je sva  tri puta ispustio brejk šansu, a Lajović je to uspeo da kazni, pa je rezultat ponovo bio ujednačen 4:4.

Ipak, kod rezultata 5:5 Lajović je uspeo da napravi ključni brejk, a zatim na svoj servis uspeo da osvoji novi set.

U trećem setu Lajović je već imao psihološku prednost i brzo je došao do tri brejk lopte. Prve dve nije iskoristio, ali je Amerikanac napravio grešku u nastavku, pa Srbin void sa 1:0.

I u nastavku je usledila razmena brejkova, s tim što je Lajović svoj osigurao i stigao do 4:2. Sve što je uspeo Amerikanac da uradi je da smanji na 4:3, a ona je Lajović novim brejkom i sigurnim servisom trasirao put ka pobedi.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA