Radnički nije zamenio Zvezdu na evropskom tronu! Kragujevčani izgubili finale!

Barseloneta je iskoristila prednost domaćeg terena i trijumfom nad srpskm klubom došla do prve titule prvaka Evrope u svojoj istoriji

  • 2

Srbija više nema šampiona Evrope u vaterpolu! Kragujevački Radnički nije uspeo uspeo da u finalu Lige šampiona savlada Barselonetu koja je iskoristila prednost domaćeg terena i trijumfom 7:6 osvojila prvu titulu evropskog prvaka u svojoj istoriji.

Pravi rat živaca viđen je u meču za pehar koji je prošle sezone osvojila Crvena zvezda. Bitka za svaku loptu, za svaku poziciju i gol bila je vidljiva u celom bazenu. Ipak kao spretniji su se pokazali vaterpolisti španskog kluba.

Kragujevčani su utakmicu otvorili pokretnom opremom i sa dva pogotka Borisa Zlokovića. Blistao je u tim momentima Zdravko Radić na golu Radničkog, koga je Ečenike savladao tek pri kraju prvog perioda igre.

U drugih osam minuta Barseloneta je ta koja je diktirala tempo i golovima Egana i Roče došla do 3:3 na tačno polovini duela, a to je bila najava onoga što će se dogoditi u trećem periodu igre. Domaćin je odmah poveo iz peterca, koju je anulirao Burić pred sam kraj, ali je Nemanja Ubović odmah vratio prednost na stranu kluba iz Katalonije koja je posle udarca Lifantea porasla na dva gola.

U poslednjih osam minuta malko se razdrmao do tada gotovo neprimetni Filip Filipović koji je sa dva gola održao Radnički u igri do samog kraja, ali pri rezultatu 7:6 nisu iskoristili dva napada, tako da je susret sa tim skorom na semaforu završen.

Na ovaj način Kragujevčani su ostali bez ijednog trofeja ove godine, a igrali su u tri finala, i ova sezona se može u najmanju ruku nazvati neuspešnom.

Podsetimo da je četvrto mesto na fajnal siksu zauzeo Partizan.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA