San Antonio pobedom u produžetku zakazao novo finale sa Majamijem! (FOTO)

San Antonio osle produžetka trijumfovao u šestom meču finala Zapadne Konferencije protiv Oklahome rezultatom 112:107 i tako se plasirao u finale

  • 0

U finalu ovogodišnje NBA sezone igraće San Antonio i Majami. Sparsi su u šestoj utakmici savladali Oklahomu na gostujućem terenu posle produžetaka rezultatom 112:107 i tako zakazali novi duel sa Timom iz Floride.

Ekipu iz Teksasa do pobede je predvodio Boris Diao sa 26 poena, Tim Dankan je postigao 19 i dodao 15 skokova, Manu Đinovili je ubacio 15, a Toni Parker samo osam poena.

Kod domaće ekipe Rasel Vestbruk je postigao 34 poena i na to dodao sedam skokova i osam asistencija, a Kevin Durent je ubacio 31 poen uz 14 skokova.

Oklahoma je u poslednju četvrtinu ušla sa dvocifrenim zaostatkom, ali je uspela da se vrati i da dođe do izjednačenja na minut do kraja, da bi na trideset sekundi pre isteka vremena Durent doneo dva poena prednosti svom timu. Ipak, usledila je trojka Lenarda, a a posle greške Durenta, Đinobili je išao na liniju slobodnih bacanja i pogodio jedno od dva 15 sekundi pre kraja.

Popovič se odlučio da pravi faul i to nad Vestbrukom, koji je sa linije penala doneo izjednačenje na 9 sekundi do kraja. Imao je Đinobili šut za pobedu u regularnom delu, ali nije bio precizan. San Antonio je u produžetak ušao mnogo mirnije, pa je zahvaljujući Đinobiliju i Dankanu zabeležio trijumf i plasirao se u finale.

Prva utakmica u finalnoj seriji na programu je u noći između srede i četvrtka, a domaćin će biti San Antonio.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA