Srpski dvojac bez kormilara osvojio zlato na EP!

Dušan Bogićević i Veselin Savić osvojili su zlatnu medalju na prvenstvu Evrope u veslanju u Beogradu

  • 6

Srpski dvojac bez kormilara u sastavu Dušan Bogićević i Veselin Savić osvojio je zlatnu medalju na prvenstvu Evrope u veslanju u Beogradu.

Bogićević i Savić su u finalu zauzeli prvo mesto, pošto su stazu na Adi Ciganliji prešli u vremenu 6.21.75 minuta. Srebrna medalja pripala je posadi Holandije (6:21,99), a bronza Nemačkoj (6:24,71).

Saviž i Bogićević poručili su da su presrećni zbog osvojene zlatne medalje i dodali da im je publika mnogo pomogla da dođu do pobede

- O ovoj trci razmišljam od oktobra prošle godine i samo zlato mi je bilo u glavi. Spremali smo se dobro i verovao sam da možemo da budemo prvi. Poslednjih 250 metara čuo sam publiku i ovakvu podršsku nikad nisam doživao, dali su nam neverovatnu snagu. Na dobrom smo putu da na Olimpijskim igrama budemo konkurentni - rekao je Savić posle trke.

Njegov kolega Bogićević, takođe je istakao podršku publike, posedbno u finišu trke.

- Predivno iskustvo. Dali smo sve od sebe. Nisam bio svestan šta smo postigli, kolega mi je tri minuta posle trke rekao da smo prvi i sve slike sa treninga i priprema prošle su mi kroz glavu - rekao je Bogićević.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA