Zagreb preuzima Cibonu i šalje je u Evroligu!

Grad će izmiriti dva miliona evra duga "vukova" što verovatno znači da će oni posle nekoliko godina pauze učetvovati u najjačem evropskom takmičenju

  • 8

Izgleda da je nadanju Crvene zvezde i Partizana da bi ipak mogli da zaigraju u Evroligi kraj! Osvajač ABA lige Cibona verovatno će igrati u elitnom košarkaškom takmičenju nakon što je grad Zagreb praktično postao vlasnik kluba jer je na sebe preuzeo dug od 3,5 miliona evra.

Cibosi su bili skoro pred gašenjem, ali je osvajanje regionalnog takmičenja i samim tim plasman u Evroligu omogućilo da klub ne ode u stečaj.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je izneo predlog u Gradskoj skupštini za koji je posle ne previše duge rasprave glasalo 29 od 40 odbornika, pa će tako grad izmiriti dug "vukova" od dva miliona evra čime će oni verovatno dobiti mogućnost da igraju u Evroligi.

Ovakav razvoj događaja ne ide na ruku srpskim večitim rivalima, jer to praktično znači da će Zvezda morati da igra u kvalifikacijama za najjače evropsko takmičenje, dok Partizan nakon dugo vremena neće imati priliku da učestvuje u istom i moraće da se zadovolji učešćem u Evrokupu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Morrison

    1. jun 2014 | 19:33

    Koliko ja znam,država koja je članica EU ne sme da pomaže finansijski bilo koji klub iz svoje zemlje

  • Ocekivano

    2. jun 2014 | 04:13

    A mi cemo i dalje da slusamo prepucavanja nasih celnika i da nastavljamo da propadamo. Samo razmislite da li je realno da Hrvati dozvole da neki nas klub ima korist od njihovog ispadanja.

  • Bandzi

    1. jun 2014 | 21:27

    A parizan u Evro kup !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA