Seksi odbojkašica Ivana Nešović: Posle sezone sam najranjivija, tad me je najlakše voleti! (FOTO)

Srpska odbojkašica u razgovoru za Telegraf objašnjava šta joj Turci dobacuju videvši njenih 190 cm visine, zašto voli da se osamljuje i zbog čega je plakala na kraju ove sezone

  • 21

Lepa srpska odbojkašica Ivana Nešović, posle sezone u Aziji, imala je uspešnu godinu u Turskoj. Na kraju prvenstva bila je druga poenterka lige, što je u velikoj meri uticalo da njen tim Čanakale ostane u ligi.

Dragocene dane odmora provodi u Beogradu, odmarajući se od naporne, povratničke sezone u evropskoj odbojci.

- Povratak u evropsku odbojku je kao vraćanje starom dečku. Azijska odbojka je nesto što je mene opčinilo i dopalo mi se, od odnosa prema sportu i životu, do samog igranja odbojke na sasvim drugi način. Evropa se dosta bavi stvarima koje nemaju veze s odbojkom, koje opterećuju igrača, dok u Aziji gledaju kako da iz tebe izvuku maksimum, a istovremeno te uče kako da smanjiš tenziju u terenu i van njega - objašnjava nam Ivana.

Završnica sezone u Turskoj bila je posebno naporna, pošto je njen tim kroz plej-aut uspeo da izbori opstanak u ligi.

- Mislim da je ovo bilo najstresnije, najveći pritisak, nikom nikad ne želim da igra plej-aut u bilo kom sportu. Na tom završnom turniru morale smo da dobijemo šest utakmica u nizu na turniru, i to po 3:0 svaku, da bismo opstale u ligi. Tad se igra samo za čast, jer sramota i osećaj ispadanja iz lige nemaju mernu jedinicu. Sećam se kad smo osvojile poslednji poen, sve smo plakale kao deca.

O ličnom uspehu ne želi mnogo da govori, ali ipak statistika kaže da je na 27 mečeva ove sezone uspela da ostvari 422 poena za svoj tim ili u proseku 15.6 po utakmici.

- Nikad nisam svesna da li sam dobra i kako sam završila utakmicu i sezonu. Previše sam samokritična i nikad nije dovoljno dobro. Iako statistike kažu drugačije, uvek mislim da sam mogla bolje, premotavam po glavi poene i igram u glavi ponovo. Znači, može to još mnogo bolje - smatra Ivana.

Svojom visinom od 190cm privlači pažnju gde god da se pojavi, a Turci se ni posle sezone nisu navikli na njenu pojavu.

- Kad me vide na ulici i dalje skaču, pokazuju prstom i dobacuju. Meni je to simpatično, jer ne mogu da shvatim da ljudi misle da ne znam da sam visoka, pa to moraju da mi kažu više puta - uz osmeh prepričava Ivana.

Iako je u timu bila sa srpskim odbojkašicama Vesnom Čitaković-Đurišić i Jovanom Vesović, Ivana kaže da nije mnogo vremena provodila u izlascima.

- Slobodno vreme u toku sezone je period koji je moja oaza mira. S obzirom na to da se bavim veoma stresnim poslom, slobodno vreme sebično čuvam i ophodim se prema njemu s puno pažnje i ljubavi. Volim mnogo da samujem i čitam i smirujem se jer toliko adrenalina, fizičke potrošnje i stresa iziskuje zen. Ne volim u toku sezone da izlazim i sedim do kasno. Tako da se nekad saigračice ljute sto ne idem uvek s njima - iskrena je Nešović.

Budući da voli da menja igračka okruženja, Ivana nije sigurna da li će ostati u Turskoj i sledeće sezone.

- Još je rano govoriti o tome, mora ovo da se slegne. Moj princip je da svake godine menjam državu i istražujem nove kulture i ljude, videćemo šta će biti.

- Sport nije samo lopta već deo mozaika koji slažem u sebe time što živim po raznim delovima sveta. Monotonija ne postoji kod mene i teško da bih mogla godinama da igram u nekoj zemlji. Upravo odmaram tako što upijam ovaj grad i ljude koji su mi nedostaji. Najlakše me je voleti kad se tako vratim, jer sam tad najranjivija i gladna emocija u svim oblicima. Moji prijatelji to znaju i pomažu mi da unesem u sebe što više ljubavi i energije za sledeću sezonu.

Odbojka joj još uvek ne nedostaje.

- Nedostaje mi adrenalin bez koga mi prolazi dan, ali jedan pametni gospodin je rekao da igrač najviše napreduje u onih mesec dana pauze, jer se tada slegnu svi potezi i noviteti stečeni tokom minule sezone, što je dobra osnava za nastavak. Prednost mog sporta je to što u svakom momentu mogu da uzmem loptu i odem u park da se igram s decom - kaže Ivana.

Konačno, ima li prelepa odbojkašica dečka? Pitanje je bez odgovora ostalo da lebdi u vazduhu, a Ivana se samo zagonetno nasmejala...

Pogledajte kako je ova visoka i zgodna odbojkašica u Smartu posetila Telegraf.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drale usa

    4. jun 2014 | 21:15

    Ko li dize ove noge na ramena :)

  • kalimero2

    4. jun 2014 | 19:29

    Ovako divna devojka, uspesni sportista, mora da bude srecna. Zelim joj da nadje osobu koja ce je postovati i voleti, sa kojom ce stvoriti svoju porodicu. Dobro zdravlje bez povreda i uspeh na terenu i u zivotu.

  • Mako

    4. jun 2014 | 20:00

    Mi u srbiji imamo jako lepe žene i vredne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA