Španski timovi pobeđuju na "Old Trafordu" 3:2 (VIDEO)

Real bio uspešniji od Mančester junajteda u revanšu četvrtfinala Lige šampiona 2000, a La Korunja u grupi 2001. "Crveni đavoli" kod kuće poslednji put izgubili dve utakmice uzastopno u Evropi 1996.

  • 0

Španski timovi su tri puta pobedili na "Old Trafordu" u susretima s Mančester junajtedom u evropskim fudbalskim kupovima. I prethodno, kao i sinoć, kada je podvig načinio Atletik, bilo je 3:2, a radovali su se Real (2000) i La Korunja (2001).

Tim iz Baskije se pevajući vratio u Bilbao sa meča u osmini finala Lige Evrope. Prethodne poraze protiv Španaca "crveni đavoli" su kod kuće pretrpeli u Ligi šampiona.

U "Teatru snova" 19. aprila 2000. zablistao je "kraljevski klub", koji je na revanš četvrtfinala došao sa 0:0 iz Madrida. Početkom drugog poluvremena bilo je jasno da dalje ide Real, koji je poveo sa 3:0 autogolom Roja Kina (21) i pogocima svoje žive legende Raula (50, 52). Mančesteru je do kraja utakmice bilo potrebno da postigne četiri gola, a da ne primi ni jedan da bi nastavio put ka odbrani evropskog trona, ali su Dejvid Bekam (64) i Pol Skols iz penala (88) tek spasili njegovu čast.

Manchester United vs Real Madrid.19.04... by robertomaspa

Real je preko Bajerna u polufinalu i Valensije u finalu na stadionu "Francuska" u Sen Deniju stigao do svoje osme, od rekordnih devet titula šampiona Evrope.

Poraz protiv La Korunje nije bio koban, pošto se dogodio u grupi dok je još bilo vremena za popravni. U drugi krug, koji se tada, takođe, igrao po grupama, otišli su španski tim kao prvoplasirani bez poraza i Mančester junajted, koji je zauzeo drugo mesto s dve izgubljene utakmice - i druga je bila protiv La Korunje, na njenom terenu (2:1).

Iste ekipe su se u toj sezoni srele i u četvrtfinalu. Mančester je pola posla obavio pobedom u prvom meču na "Rijazoru" sa 2:0 golovima Bekama (15) i sjajnog holandskog napadača Ruda van Nistelroja (41). Na "Old Trafordu" opet 3:2, ali za domaćina, koga je u polufinalu izbacio Bajer. Real je te godine uzeo poslednju evropsku krunu, a pamti se golčina francuskog asa Zinedina Zidana u finalu u Glazgovu (2:1).

"Crveni đavoli" retko gube pred svojom publikom i u evrokupovima i u domaćim takmičenjima. Zato su njihova dva uzastopna poraza u Ligi Evrope začajan podatak za fudbalske anale. Pre nego što ga je Ajaks savladao sa 2:1 u revanšu šesnaestine finala, Mančester junajted nije izgubio 57 uzastopnih evropskih utakmica na "Old Trafordu".

Poslednji put je pretrpeo dva poraza uzastopce kod kuće 1996, u grupi Lige šampiona. Prvo je podvig načinio Fenerbahče (1:0) golom Bosanca Elvira Bolića (78), a kroz dvadesetak dana uspešniji je bio i Juventus, kome je pobedu s 1:0 doneo Alesandro del Pjero iz penala (36).

Iako je izgubio i u Torinu, Mančester je otišao dalje blagodareći pobedi na vrelom terenu u Istanbulu i vađenju protiv Rapida iz Beča.

Evropski prvak je te godine bila Borusija iz Dortmunda. U finalu na Olimpijskom stadionu u Minhenu pao je favorit Juventus sa 3:1.

(Telegraf.rs / G. A. / Foto: athletic-club.net)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA