Srpski trener koji je dva puta pobedio Zvezdu odveo ruski tim u Evroligu! (FOTO)

Srpski stručnjak Zoran Lukić predvodio je sa klupe ekipu Nižnjeg Novgoroda do finala plej-ofa regionalne VTB lige, iako im niko za to nije davao šanse *Plasmanom u finale Nižnji je ostvario direktan plasman u Evroligu sledeće sezone

  • 0

Posle velikog uspeha ekipe Nižnjeg Novgoroda u Evrokupu, koji je zaustavljena u polufinalu tog takmičenja od kasnijeg šampiona Valensije, tim koji sa klupe predvodi srpski stručnjak Zoran Lukić napravila je novo iznenađenje.

Plasman Nižnjeg u finale plej-ofa regionalne VTB lige mnogi nisu očekivali, a naročito ne na način na koji je Lukićev tim uspeo. Nižnji je na putu do finala izbacio Astanu i Himki bez poraza, sa 2:0 odnosno 3:0 u seriji, a u polufinalu bili su bolji od Lijetuvos Ritasa sa 3:1.

Podsetimo, Nižnji je igrao sa Crvenom zvezdom u grupi Evrokupa i jedini je uspeo da dva puta dobije crveno - bele u to takmičenju

- Mnogi nisu verovali da možemo da stignemo do finala, pa čak ni da izbacimo Himki u četvrtfinalu. Izuzetno smo bili motivisani, koncentrisani, a igrači imaju veliku želju da se dokazuju. Plasmanom u finale VTB lige ostvarili smo direktan plasman u Evroligu - priča za Telegraf trener Nižnjeg Zoran Lukić i dodaje:

- Našem uspehu dodatan značaj daje to što osnovu tima, za razliku od ostalih ekipa iz Rusije, čine domaći igrači, a uz dvojicu stranca - rekao je srpski stručnjak.

U finalu ekipu Nižnjeg očekuju mečevi sa najvećim favoritom takmičenja, ekipom CSKA iz Moskve.

- Već smo dosta uradili ove sezone i više od onoga što smo očekivali. Pretiti CSKA bilo bi neprimereno sa naše strane. Želimo da budemo dobar protivnik u finalu. Ni u Viljnus nismo išli da se predamo, tako da nećemo ni protiv CSKA. Naravno postoji razlika između ova dva tima - rekao je Lukić za Telegraf i dodao da su se Moskovljani digli posle krize:

- CSKA nije osvojio nijedan trofej ove sezone, što se od njih očekuje. Zbog toga će biti dodatno motivisani protiv nas u finalu - rekao je Lukić.

Dokaz da CSKA nije nepobediv tim pokazao je Makabi na fajnal-foru Evrolige.

- Makabi je napravio veliki podvig na fajnal-foru! Ipak, to je kup takmičenje, koje se igra na jednu dobijenu utakmicu, a mnogo je lakše napraviti jedno iznenađenje, nego tri. Nama je zato potrebno čudo da dođemo do trofeja - rekao je Lukić, koji smatra da njegovom timu prati opasnost od svih igrača CSKA.

- Mesina je odlično ukonponovao tim. Svako ima ulogu u ekipi. Ne mogu da izdvojim nekog pojedinca, pre bih mogao da kažem da je glavni kreativac Miloš Teodosić, dok je najdominantniji centar Krstić. Naravno tu su i Hrijapa, Vims, Fidzon koji su odlični igrači - zaključio je srpski stručnjak

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(P. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA