Đoković ukrotio Raonićeve servise i plasirao se u šesto polufinale Rolan Garosa! (VIDEO)

Srpski teniser savladao Miloša Raonića rezultatom 7:5, 7:6, 6:4 i tako se plasirao u polufinale drugog Gren slema u sezoni

  • 11

Novak Đoković plasirao se šesti put u polufinale Rolan Garosa. Srpski teniser savladao je u četvrtfinalu Miloša Raonića rezultatom 7:5, 7:6, 6:4 . U borbi za finale, protivnik drugom teniseru sveta biće Letonac Ernest Gulbis, koji je savladao Čeha Tomaša Berdiha.

Bio je ovo treći međusobni duel Đokovića i Raonića, a sva tri je dobio Srbin. Novak je tokom meča fenomelano servirao, protivniku je dozvolio samo jedan brejk, a kada je bilo najbitnije pronašao je način za najače oružje kanadskog tenisera, servis!

Đoković je sa Gulbisom igrao pet puta do sada, a četiri puta je pobeđivao. Poslednji put su se sastali 2011. godine u Indijan Velsu, a Novak je slavio sa 6:0, 6:1. Interesantno je da su već igrali na Rolan Garosu, 2008. godine kada je Đoković trijumfovao sa 7:5, 7:6, 7:5.

TOK MEČA:

I SET

Nijedan od igrača nije davao protivniku šansu za brejk u uvodnim gemovima. Novak je prvu propustio u petom gemu, dok je Raonić u narednom gemu propustio svoju.

Novak je pri vođstvu 5:4 imao jednu set loptu na servis Raonića, ali je Kanađanin kao i tokom celog prvog dela igre odlično servirao. Ipak, drugu set loptu pri rezultatu 6:5 Đoković je uspeo da iskoristi za vođtvo od 1:0 u setovima!

II SET

U drugom setu, nastavljena je priča iz prvog. Oba tenisera su sigurno igrala na svoj servis, naročito Đoković, ali u drugom setu nije bilo brejk prilike. Imao je Novak 30:30 dva puta kada je Raonić servirao za ostanak u setu, ali srpski teniser nije mogao do brejk šanse, pa je set otišao u taj-brejk.

U 13. gemu drugog seta, Đoković je prvi napravio mini-brejk i stigao do 4:3, ali je teniser iz Kanade odmah uzvratio istom merom, da bi Novak stigao do dve set lopte posle nove greške Raonića. Iskoristio je drugu i stigao do prednosti od 2:0 u setovima.

III SET

Na krilima osvojene dva seta Đoković je dobio treći set protiv Raonića, kome je već bilo poljulano samopouzdanje. Novak je poveo sa 3:0 i uz dva brejka prednost imao sve u svojim rukama. Ipak, bilo je malo opuštanja pa je Đoković dozvolio brejk Raoniću kada je prvi put servirao za set, ali je drugi put bio siguran.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ing.Miloš J.Đonović

    3. jun 2014 | 17:34

    Novak Đoković u ovom susretu kao i sledećim koje mora i koje će dobiti na ovogodišnjem otvorenom prvenstvu Francuske ne traba da puno priča o svojim protivnicima već da iskučivo gleda sebe kako će se bolje pripemiti i osvojiti ovaj ali i sledeći turnir u Engleskoj.

  • Aleks

    3. jun 2014 | 19:26

    Svaka cast na strpljivoj i inteligentnoj partiji.. Novace siguran sam da ove godine uz Bozju pomoc osvajas RG:) Sve najbolje..

  • Nije Montenegro, već junačko Srpsko leglo

    3. jun 2014 | 20:00

    Gazi, gaziii

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA