ISTORIJSKI USPEH GULBISA: Prvo polufinale Gren slema za Letonca!

Pravu tenisku bajku u Parizu proživljava letonski teniser koji je nakon što je pobedio Federera uspeo preko Berdiha da se domogne prvog polufinala u svojoj karijeri na najvećim turnirima

  • 0

Ernest Gulbis ostvario je svoj najveći rezultat u karijeri plasmanom u polufinale Rolan Garosa pobedivši Tomaša Berdiha 3:0, što je najveći njegov uspeh na Gren slem turnirima.

Letonski teniser koji sve do sada nije uspevao da potvrdi talenat koji poseduje, trenutno u Parizu proživljava svoju tenisku bajku. Nakon što je izbacio Rodžera Federera sa turnira, a sada je bez mnogo problema savladao šestog nosioca i našao se među četvoricom najboljih u Bulonjskoj šumi.

Gulbis igra definitvno svoj najbolji tenis u karijeri što je pokazao i tokom tri seta protiv Berdiha kome gotovo da nije dao ni da pomisli da bi mogao da dobije ovaj meč. Stoprocentno iskorišćene brejk lopte u prvom setu i čak 30 vinera donele su mu taj period igre.

Gde je stao u prvom delu tu je nastavio u drugom dva puta je oduzeo servis češkom igraču dok je na svom bio i više nego siguran, a ponovo je imao blizu trideset osvojenih direktnih poena, tako da je posle sat i 15 minuta igre već vodio sa 2:0.

U trećem setu viđena je nešto veća borba, ali je ponovo Letonac uspeo da jednom napravi brejk i dođe do prednosti koju je ljubomorno čuvao do kraja meča.

Na ovaj način je zakazao svoje prvo polufinale na Gren slemovima u kome će se sastati sa Novakom Đokovićem, koji je savladao Miloša Raonića u drugom četvrtfinalnom meču.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA