Sparsi odoleli i Vrelini i vrućini, povređeni Džejms se pridružio dvojici velikana u istoriji NBA! (VIDEO)

Ni pokvareni klima uređaji, ni temperatura koja je prelazila 32 stepena nisu mogli da spreče Lebrona da postane tek treći igrač sa više od 4000 poena i 1000 asistencija u plej ofu, ali su ga grčevi sprečili da pomogne svom timu da izbori pobedu

  • 2

Počela je borba za šampiona NBA lige! San Antonio je poveo 1:0 u pobedama u finalnoj seriji protiv Majamija, iskoristivši prednost domaćeg terena 110:95.

Uspeli su Sparsi da se izbore i sa "vrelinom" i sa vrućinom na parketu i u hali, jer su klima uređaji u dvorani "AT&T" otkazali pa je temperatura u jednom trenutku bila veća od 32 stepena Celzijusa.

Kada se pogleda konačan rezultat moglo bi se reći da su "mamuze" sa lakoćom uspele da trijumfuju protiv branilaca titule, ali daleko od toga da nije bilo neizvesnosti, jer su košarkaši San Antonija prednost od 15 poena stekli poet minuta pre kraja meča nakon što je Lebron Džejms izašao iz igre zbog povrede.

Najbolji košarkaš današnjice je u nezgodnom trenutku dobio grčeve u nozi koji su bili toliko jaki da su morali da ga bukvalno iznesu sa terena na klupu. Inače do tada je bio na svom uobičajenom nivou sa 25 postignutih poena i držao je svoj tim u igri za pobedu jer posle njegovog polaganja, pre nego što su ga uhvatili grčevi, bilo samo dva poena razlike za Sparse na četiri i po minuta pre kraja.

Međutim, otkad je Džejms izašao iz igre njegovi saigrači su u preostalom vremenu uspeli da ubace samo tri poena, dok su domaći igrači postigli 15 koševa. Deni Grin je bio nezaustavljiv u tim trenucima i u poslednjoj četvrtini postigao 11 od svojih 13 poena.

Pored njega zasluge za trijumf idu i Timu Dankanu koji je ubacio 21 poen i imao 10 skokova, a i ostali su dali svoj doprinos. Parker je zabeležio 19 poena, Đinobili 16, Spliter 14.

Sa druge strane, uz Lebrona standardno dobri su bili i Vejd sa 19 poena, Boš sa 18 i Rej Alen sa 16 koševa. Na kraju pomenimo da su "mamuze" produžile svoju seriju na osam utakmica na domaćem terenu u plej ofu koje su dobili sa 15 i više poena razlike.

Lebron Džejms se pridružio Majklu Džordanu i Kobi Brajantu kao jedini igrači koji su uspeli da postignu više od 4000 poena i 1000 asistencija u plej ofu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA