SAD ILI NIKAD: Novak Đoković u finalu Rolan Garosa! (FOTO) (VIDEO)

Srpski teniser pobedom protiv Ernesta Gulbisa sa 6:3, 6:3, 3:6, 6:3 ostvario plasman u meč za titulu

  • 18

Srbija ima finalistu Rolan Garosa! Novak Đoković je pobedio Letonca Ernesta Gulbisa sa 6:3, 6:3, 3:6, 6:3 i tako izjednačio najbolji rezultat na jedinom Gren slem turniru na kojem mu nedostaje titula!

Đoković je u finalu Rolan Garosa igrao 2012. godine, kada je od njega bio bolji Rafael Nadal, a Srbin će imati priliku za revanš ukoliko Španac u drugom polufinalu savlada Endija Marija.

Gulbis, koji je na putu do finala eliminisao Rodžera Federera i Tomaša Berdiha, nije uspeo da iznenadi Đokovića. Srbin je slavio po peti put u međusobnim duelima, a Letonac je ostao na jednom trijumfu iz 2009. godine u Brizbejnu.

Sva četiri seta polufinala završena su rezultatom 6:3!

Iako je Gulbis prvi pripretio na startu meča, Đoković je posle dve spašene brejk lopte, već u narednom gemu oduzeo servis Letoncu.

Do kraja prvog dela igre Đoković je napravio još jednom napravio brejk za 6:3. Novak je u tom gemu napravio više nego fer-plej potez, jer je ispravio odluku sudije, posle servisa Gulbisa na set loptu, i više nego sportski priznao da poen pripada protivniku. To se Novaku nije obilo o glavu pa je ubrzo bio korak bliže finalu.

U drugom setu identičan rezultat kao i u prvom - 6:3 za Novaka! Ovog puta Đokoviću je bila dovoljna jedna brejk lopta, koju je Srbin materijalizovao, a kasnije i svojim servisom uvećao prednost na 2:0 u setovima!

Zatim je usledio najslabiji period u Novakovoj igri što je Letonac iskoristio. Uzeo je Gulbis servis u osmom gemu trećeg seta, po prvi put na meču i na svoj servis smanjio rezultat u setovima na 2:1!

Izraz Novakovog lica u tim trenucima govorio je da se ne oseća najboje na terenu, pa je brejk sa starta četvrtog seta brzo anulirao Gulbis.

Viđena je velika borba u kojoj je Đoković ipak skupio snage i prelomio meč brejkom u osmom gemu posle čega je odservirao za 6:3 i plasman u finale!

Pogledajte najzanimljivije detalje sa meča.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA