Kuerten agituje da se završni turnir igra u Riju

Proslavljeni brazilski teniser garantuje da bi njegova domovina bila sjajan domaćin od 2014.

  • 0

Proslavljeni brazilski teniser Gustavo Kuerten (35), trostruki pobednik "Rolan Garosa" (1997, 2000, 2001), koji će u julu biti primljen u tenisku Kuću slave u Njuportu (SAD), agituje da se završni turnir od 2014. igra u Riju de Žaneiru.

- Rio je pretendent za završni turnir sezone od 2014. Uveren sam da imamo velike šanse da nam bude poverena organizacija. Ja sam u komitetu koji je podneo kandidaturu. Na turniru iz Masters serije u Majamiju uskoro ću razgovarati o tome s rukovodstvom ATP-a. Potrudiću se da ih ubedim da bi Brazil bio domaćin na najvišem nivou - izjavio je Kuerten.

Završni turnir će se još dogodine igrati u dvorani "O2" u Londonu, u kojem se to takmičenje održava od 2009. Prethodno je domaćin bio Šangaj (2005-2008), u kojem se sada igra jedan od devet turnira iz Masters serije u sezoni. Finalni turnir nikada nije održan u Južnoj Americi, naravno, ni u Africi.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA