Hrabra Srbija nije izdržala: Orlovi pali protiv Brazila (VIDEO)

Golom Freda u 58. minutu brazilski nacionalni tim uspeo da savlada Srbiju koja je u prvih 45 minuta bila bolji rival * Debitovao i Lukač

  • 64

Dugo će fudbaleri Srbije pamtiti prilike na isteku pola sata igre preko Kolarova i Mitrovića, kao i stativu Miloša Jojića u 71. minutu, jer, da je ijedna lopta završila iza leđa Žulija Cezara Orlovi bi se neporaženi vratili sa američke turneje. Ovako, minimalan poraz hrabre Srbije od selekcije Brazila koja je na poluvremenu ispraćena zvužducima svojih navijača što dodatno govori o odličnoj igri našeg tima - 1:0.

Strelac pobedničkog gola za Brazilce bio je Fred u 58. minutu.Sjajno je prihvatio dubinsku loptu Tijaga Silve i ležeći je zatresao mrežu Stojkovića. Bio je to 17. gol Freda za Selekao na 33. meča.

Nije Brazili briljirao na ovom meču. Naprotiv, sve do gola bio je u inferiornom položaju protiv selekcije od koje je 1934. godine doživeo najteži poraz u karijeri (8:4). Doduše, tada je reprezentacija igrala pod imenom Jugoslavija.

Da Srbija neće ustuknuti pred petostrukim svetskim šampionom videlo se odmah na početku meča kada su orlovi sabili domaćina na njihovu polovinu terena. prva prilika viđena je u 9. minutu kada je Kolarov odlično probio, šutirao s leve strane, ali desnom nogom. Lopta je završila tik pored stative. Isti igrač je istrčao sjajnu kontru u 32. minutu, ali je loše centrirao u peterac i lopta je završila u korneru.

Samo tri minuta kasnije šansa za Mitrovića. Matić je povukao kontru, uposlio Tadića, ovaj centrirao u peterac, a napadač Anderlehta glavom šutirao pored desne stative gola koji je branio Cezar. U tom momentu na terenu je postojao samo jedan tim - Srbija.

Kada je glavni sudija meča označio kraj prvih 45 minuta na stadionu u Sao Paolu odjekivali su zvižduci domaćih navijača koji su verovatno bili presudni da Brazilci u nastavku krenu ofanzivnije. Tome je doprineo i ulazak Vilijana umesto Oskara, a junak pobede Fred je u pomenutom 58. minutu iskoristio blagi pad u igri srpskog tima i matirao je Stojkovića.

Brazil nije stao na ovome i pokušao je vrlo brzo da dođe do drugog gola i reši pitanje pobednika, ali su umesto toga mogli da navuku gnev navijača koji su i ovako pojedine fudbalere ispratili uz zvižduke.

Igrao se 71. minut kada je Srbija imala najbolju priliku na meču. Posle centaršuta s leve strane, Jojić je najviše skočio u petercu Brazila, šutirao glavom, međutim, lopta je završila na stativi brazilskog gola.

Samo par minuta kasnije viđena je sporna odluka linijskog sudije koji je podigao zastavicu signalizirajući ofsajd poziciju Hulka, iako snimak drugačije govori.

Do kraja meča oba selektora su izvršila po nekoliko izmena, tempo igre se smanjio i rezultat se do kraja nije menjao. Treba pomenuti da je svoj debi za nacionalni tim imao Milan Lukač koji je u 89. minutu zamenio Stojkovića. I uspeo je da zabeleži jednu intervenciju u nadoknadi vremena kada je krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

Brazil – Srbija 1:0

(Fred 58)

Brazil: Cezar – Alveš (Maikon 72), Luiz, Tijago Silva, Marselo – Luis Gustavo, Paulinjo (Fernandinjo 64) – Hulk, Oskar (Vilijan 46), Nejmar (Bernard 81) – Fred.

Srbija: Stojković (Lukač 89) – Basta (Vulićević), Ivanović, Duško Tošić, Kolarov – Petrović (Mrđa 86), Matić – Tadić (Tošić 70), Jojić, Marković (Gudelj 81) -  Mitrović (Đorđević 80).

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa

    6. jun 2014 | 22:50

    Mislio sam da ce biti bolje sa Drulovicem kad opet sve po starom

  • Kolarovic

    6. jun 2014 | 21:44

    Da ostane Ljubinko!!! Da je ovaj sastav igrao kvalifikacije, a ne Mihini izmisljeni igraci, ko zna sta bi sve moglo da bude na ovom prvenstvu... :( Bravo Drulovicu!

  • Makii

    7. jun 2014 | 00:01

    Pricajte sta hocete,da je ovaj tim bio u kvalifikacijama,sa Ljubinkom,ne bi bilo kiksa,ovako hvala Mihajlovicu sto je otisao,dace Bog da i onaj Karadziic ode-rezultat prvi u grupi u svim kvalifikacijama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA