Još jedna Srpkinja je spremna da bude šampionka Rolan Garosa

Juniorka Ivana Jorović napredovala je pre svega na mentalnom planu od eliminacije u četvrtfinalu ovogodišnjeg Australijan opena. U razgovoru za Telegraf, trener Marko Đoković smatra da naša teniserka ima dobre šanse da podigne pehar na pariskoj šljaci

  • 2

U subotu od 11 časova, najbolja juniorska srpska teniserka Ivana Jorović boriće se za titulu na Rolan Garosu protiv osme nositeljke, Ruskinje Darje Kasatkine.

U polufinalu je protivnici prepustila svega četiri gema.

- Još jedan uspešan meč je iza mene. Pobedila sam Francuskinju Francizu Abandu 6:4, 6:0 i plasirala se u finale protiv Ruskinje Darje Kasatkine. Hvala što ste mi podrška, budite uz mene i sutra - napisala je Ivana na svojoj Fejsbuk stranici.

Jorovićeva je napravila veliki uspeh samim plasmanom u finale ovog Gren slema, tako da Srbija može da dobije novu juniorsku gren slem šampionku, nakon što je Jelena Janković 2001. godine osvojila Australijan open.

Marko Đoković, trener mlade Jorovićeve, rekao je u razgovoru za Telegraf da je ona spremna za veliko finale.

- Nije se potrošila u prethodne dve nedelje, biće spremna za finale. Odigrala je doduše dosta mečeva u poslednje vreme, ali oni nisu bili dugi. Lagano napreduje - rekao nam je Đoković.

Ivana je imala i uspešnu epizodu na Australijan openu ove godine, na kom je zaustavljena u četvrtfinalu. Pomak u igri daje i odgovarajuće rezultate, pa se nadamo da će još jedna Srpkinja podići pehar na pariskoj šljaci posle Ane Ivanovič.

- Napredovala je od tada pre svega mentalno, ojačala je, a i u igri lagano napreduje, dosta dobro se kreće. Radili smo na fizičkoj, ali i na psihičkoj pripremi - rekao je Đoković, navodeći da Ivana ne oseća pritisak da ponovi uspeh kao Jelena Janković.

- Nema opterećenja, samo pozitivna trema. Mogu da poručim da ćemo se boriti do kraja - rekao je na kraju razgovora Marko Đoković.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(B.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA