PARTIZAN NIJE DOZVOLIO IZNENAĐENJE: Bogdanović vodio crno-bele do pobede nad Radničkim! (FOTO)

U prvom meču polufinala košarkaške lige Srbije crno-beli su savldali Kragujevčane sa 89:81

  • 0

Košarkaši Partizana su ostvarili prvu pobedu u polufinalu plej-ofa! Crno-beli su na startu završnice košarkaške lige bili bolji od Radničkog sa 89:81!

Izabranici Duška Vujoševića su i u petom okršaju ove sezone sa Kragujevčanima uspeli da slave, a najzaslužniji za trijumf bio je Bogdan Bogdanović sa 22 poena.

Radničkom nisu pomogli ni odlične partije Marka Marinovića i Dušana Mlađana koji su zabeležili po 24 poena.

Ekipa Mute Nikolića bila je oslabljena u Pioniru, jer zbog povreda nisu nastupali Marko Brkić i Sava Lešić.

Partizan je minut pre kraja prvog poluvremena imao maksimalnih 20 poena prednosti 52:32, ali je Radnički u zadnjim trenucima tog dela igre i nekoliko minuta nastavka napravio seriju 19:2 i prišao na 54:51!

Kragujevčani su u tim trenucima postigli četiri trojke, prvo Katnić u poslednjoj sekundi prvog poluvremena, zatim dve Mlađan i jednu Marinović.

Bogdanović je tada preuzeo stvari u svoje ruke postigao trojku, a zatim i dvojku i tako vratio crno-belima pristojnu prednost - 63:54.

Radnički se nije predavao već je nastavio dalekometnu paljbu, o čemu svedoči ukupno čak 42 šutnutih trojki, od čega su 14 puta bili precizni. Posle nove dve trojke Mlađana i pogotka za "tri" Katnića rezultat na semaforu bio je 75:74 za crno-bele, na šest minuta do kraja meča.

Ipak, Pavlović sa nekoliko prodora i Tepić sa dve trojke nisu dozvoli ekipi dramu u Pioniru za konačnih 89:81 i vođstvo crno-belih u seriji od 1:0.

Plasman u finale obezediće ekipa, koja prva stigne do dva trijumfa, a druga utakmica polufinala plej-ofa igra se za dva dana u Kragujevcu.

Partizan: Tepić 14, Lovernj 4, Pavlović 10, Dalo 8, Milutinov 8, Bogdanović 22, Gagić 4, Musli 8, Andrić, Bezbradica, Bertans 11, Šalić.

Radnički Kragujevac: Janković 6, Lešić, Stevanović, Mlađan 24, Kalinić 7, Katnić 11, Birčević 11, Balzamović 3, Jevtović, Marinović 16, Dimić 3.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA