Stevanović smenjen, pet kandidata za naslednika

Srbin dobio otkaz na selektorskoj funkciji u Gani zbog neuspeha na Kupu Afričkih Nacija, a Dunga, Desai, Pele, Tanko i Titi kandidati za novog selektora

  • 0

Pojedini mediji u Gani su objavili da je Goran Stevanović (45) smenjen s mesta selektora fudbalske reprezentacije te zemlje, iako je zvanična odluka fudbalske federacije odložena za iduću nedelju. Iz saveza uveravaju da još ništa nije definitivno, jer će prvo biti obavljen razgovor sa srpskim trenerom, kome se na dušu stavlja neuspeh na nedavnom Kupu afričkih nacija (tek četvrto mesto).

Mediji su već licitiraju sa imenom Stevanovićevog nalsednika. U opticaju je pet trenera. Najveće šanse se daju proslavljenom Brazilcu Karlosu Dungi (49). Spekuliše se da bi mu mesečna plata bila 50.000 dolara, a glavni zadatak da odvede Ganu na Svetsko prvenstvo u Brazil 2014.

Dunga je bio selektor Brazila. Imenovan je posle Mondijala u Nemačkoj 2006. umesto Karlosa Alberta Pareire, s kojim su Brazilci izgubili u četvrtfinalu protiv Francuske (1:0). I Dungina sudbina je bila ista. Na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi pretprošle godine nepremostiva prepreka u četvrtfinalu bila je Holandija (2:1).

Pored Dunge pominju se još četiri imena. Prvi rival Dungi je legendarni Abedi Pele, najbolji fudbaler Gane u istoriji. Zanimljivo je da su trenutno okosnice selekcije Gane, dvojica Peleovih sinova: Andre i Džordan Aju. Kandidat za selektora je i Marsel Desai, slavni francuski reprezentativac, a poreklom Ganjanin. U opticaju su još dva domaća stručnjaka: bivši reprezentativac Ibrahim Tanko, trenutno asisten u stručnom štabu Kelna i Selas Titi koji je sa reprezentacijom Gane do 20 godina pre tri godine osvojio Svetsko prvenstvo u Egiptu.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA