INZAGI: Daću sve za dres Milana kao što sam i na terenu radio

Novi trener "rosonera" izrazio je zahvalnost upravi kluba na ukazanom poverenju

  • 2

Novoimenovani trener fudbalera Milana Filipo Inzagi rekao je da je ponosan i počastvovan što će sedeti na klupi trofejnog kluba za kojeg je sa velikim uspehom igrao punih 10 sezona.

Kod navijača izuzetno popularni "Pipo" na klupi sedmostrukog prvaka Evrope zamenio je Klarensa Sedorfa, koji je otpušten zbog nezadovoljavajućih rezultata.

- Oduševljen sam, današnji dan je nezaboravan. Zahvaljujem predsedniku Berluskoniju i svima u klubu za veru u mene i ukazanoj šansi koju su mi ponudili. Počastvovan sam i ponosan da budem trener tima za kojeg sam igrao toliko godina, tima i kluba u kojem sam imao tolike nezaboravne trenutke - rekao je Inzagi za klupski sajt u prvoj izjavi otkako je zvanično postao šef stručnog štaba roso-nera.

- Daću sve za ovaj dres, sa posvećenošću, strašću i odlučnošću, kao što sam uvek radio na terenu kao igrač i kao trener u omladinskoj akademiji - poručio je 40-godišnji Inzagi, koji je trenersku karijeru počeo vodeći mlađe selekcije Milana.

Inzagi je u julu 2012. godine završio igračku karijeru. On je za Milan odigrao ukupno 300 mečeva i dao 126 golova, a osvojio je po dve titule u Ligi šampiona i Seriji A, po dva evropska i italijanska Superkupa, italijanski kup i Svetsko klupsko prvenstvo.

Inzagi je za selekciju Italije odigrao 57 mečeva i postigao 25 golova, a bio je član tima Azura koji je 2006. godine osvojio titulu svetskog prvaka.

Prošle sezone Milan je u Seriji A osvojio osmo mesto na tabeli i ostao je bez plasmana u evropska takmičenja.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA