BEKER: Novak je bio pasivan u finalu protiv Nadala!

Bivši nemački Gren slem šampion i član stručnog štaba srpskog tenisera rekao je da ovaj poraz u finalu malo manje boli, jer dolazi od najboljeg igrača na šljaci u istoriji tenisa

  • 5

Boris Beker, trener Novaka Đokovića, pronašao je razlog za poraz njegovog pulena u finalu Rolan Garosa od Rafaela Nadala koji se kako kaže krije u pasivnosti srpskog tenisera, odnosno nepronalaženja balansa između agresivnosti i igranja na šljaci.

- Novak ni u čemu nije pogrešio, možda je bio malo pasivan, a Nadal je postajao agresivniji. Novak je trebalo da pronađe ravnotežu između agresivnosti i tenisa na šljaci. Nadal ne odustaje od loptica od kojih svi drugi odustaju. Protiv njega se mora odigrati na najvišem nivou ukoliko želite da ga pobedite u Parizu - rekao je Beker i dodao da poraz malo lakše pada zato što je došao od najboljeg igrača na šljaci u istoriji.

-Nadal i Rolan Garos su posebna priča. On je devet puta osvajao taj turnir i to niko nikada neće ponoviti. Činjenica da je Novak izgubio od njega u finalu čini poraz malo prihvatljivijim, dok bi od bilo kog drugog tenisera bilo tu mnogo više gorčine. Znam da Novak i dalje želi tu titulu u Parizu i da će pokušati ponovo - kazao je Nemac rekavši da Nadal ukoliko ga zdravlje posluži može da stigne Federera po broju Gren slem titula.

Srpski teniser je u finalu imao i zdravstvenih problema zbog čega nije mogao da pruži svoj maksimum koji mu je bio potreban za pobedu protiv prvog tenisera na svetu.

- Mučili su ga malo stomačni problemi. Te poteškoće se odjednom pojave i tada nestane energij, a time m nedostaje pet do deset posto svega - ispričao je bivši Gren slem šampion koji je i sam nekoliko puta gubio u finalima na najvećim turnirima.

- Potrebno je nekoliko dana da se preboli poraz, ali posle toga kažeš sebi "U redu, sada idemo dalje." Dobro je što je Vimbldon na travi i sve je potpuno drugačije. Druga podloga, drugačija igra, drugi protivnici. Moji favoriti za Vimbldon su kao i uvek Mari, Federer, Nadal i Novak, mada i Gulbis svojim servisom može da bude dobar na travi - zavšio je Beker.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rodja

    10. jun 2014 | 12:08

    Mislim da se zeznuo sto je tebe uzeo za trenera...

  • Slobo

    10. jun 2014 | 13:43

    Bas ti hvala Borise sto si to kazao.Nisam primetio u opste .Samo jedno pitanje.Sta si ti uradio da Novak ne bude pasivan?

  • Zato se beker slika na turnirima kao da on pobedjuje a ne nole,sebe stavlja u prvi plan,a kad god je bio tu nole gubi kao da je beker baksuz za njega,a daleko je od skromnog VajdeXxxx

    10. jun 2014 | 14:14

    Ocigledno je uzeo pogresnog trenera koji hoce da se reklamira na osnovu Noleta,briga njega za Noleta i na snimku se vidi da gleda ko zna gde verovatno trazi da privuce paznju na sebe.Nije mi jasno sta je Noletu trebao taj vampir kso da mu oduzima mir i stalozenost koju je imao sa Vajdom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA