ANALIZA: Da li bi Katalonija bila najmoćnija reprezentacija sveta?

Barselona daje 12 igrača za selekciju "Crvene furije", a čak njih sedam su rođeni Katalonci

  • 0

Španija u poslednje četiri godine vlada evropskim i svetskim fudbalom. "Crvena furija" ima toliko dobrih igrača da može sebi da dozvoli luksuz, pa da, recimo, drži na klupi igrače poput Davida Silve ili Seska Fabregasa.

Ključ uspeha "Furije" ipak leži u fabrici talenata Barselonine omladinske škole. U Del Bokseovoj selekciji je čak 12 igrača iz Barsine akademije: Valdes, Reina, Pike, Pujol, Đordi Alba, Tijago Alkantara, Ćavi, Inijesta, Buskets, Fabregas, Pedro i Vilja. U zavisnosti od zdravstvenog biltena, svi ovi momci su nezaobilazni na spisku selektora Del Boskea i ukoliko budu zdravi svih 12 će biti pozvani za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini.

I onda vam dođe da se zapitate kakav bi tim bila Španija bez Katalonaca. Računajući mesto rođenja u Katlonce ne spadaju: Vilja, Pedro, Alkantara i Inijesta. Ali i pored toga reprezentacija Katalonije sa rođenim Kataloncima: Valdezom, Reinom, Ćavijem, Fabregasom, Pikeom, Pujolom, Albom i Busketsom bi bila pandan ostatku Španije. Vi sami prosudite, ko je jači: Španija ili Katalonija?

Španci možda imaju jači špic, ali Barsini klinci poput Kuenke, Verdua i Telja predstavljaju budućnost fudbala, pa niko ne zna kolike su im mogućnosti... Tu je i super talentovani desni bek Montoja oko koga se već otima "pola Evrope"... Katalonija bi definitivno bila u igri za trofeje na evropskim i svetskim prvenstvima.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA