Jedan penal je pre 12 godina gurnuo Brazil ka tituli. Hoće li se istorija ponoviti?

Pre 12 godina na SP u Japanu i Južnoj Koreji Brazilci su pohod ka trofeju krenuli zahvaljujući pobedi iz sumnjivog penala * Tada su žrtve bili Turci, sada Hrvati

  • 4

Penal koji je japanski sudija Juići Nišimura dosudio reprezentaciji Brazila protiv Hrvatske na otvaranju Svetskog prvenstva svakako je detalj koji će danima biti predmet fudbalske rasprave, ali i penal koji bi, na kraju, mogao da predvidi osvajača Boginje.

Pre tačno 12 godina, selekcija Brazila je poslednji put osvojila SP, a pohod na titulu započeli su upravo spornim penalom i preokretom protiv Turske (2:1). Kao Hrvati sada, i Turci su tada poveli protiv Selekaa, ali su Brazilci uspeli najpre da izjednače, a potom i da dođu do 2:1 iz navedenog penala.

VIŠE O OVOJ VESTI MOŽETE POGLEDATI NA NAŠEM SPECIJALU POSVEĆENOM SVETSKOM PRVENSTVU U BRAZILU.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sole

    13. jun 2014 | 11:46

    To je ekipa predodređena za uspeh,a tek himna koju su pevali svi igači i ceo stadion i nakon prestanka intonacije,čak su i Hrvati micali usnama.

  • N. M

    13. jun 2014 | 13:53

    Ja kao cistokrvni Srbin mogu samo da kazem da je penal cist kao suza. *ebase vas nasi.

  • ilija

    13. jun 2014 | 15:52

    Fali im kreativan igrac na sredini, pa sta da rade Nejmar i Hulk sa dugim loptama, Brazil nije imao losiju sredinu terena. Paulinjo ima losu sezonu iza sebe, nema ni samopouzdanja, Luis Gustavo je klasican trkac bez kreacije ostaje Oskar nije los ali je to premalo. Nije mi jasno da nema mesta za Dijega i z Atletika i Mouru iz PSG. Tesko ce im biti da nesto znacajnije urade.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA