Da li to Muta Nikolić hoće na klupu Partizana?

Duško Vujošević o boljem životu u Srbiji kad on ode, o dve plate za četiri godine, o uspešnijoj sezoni od Zvezde...

  • 2

Pored svojih razmišljanja o predstojećoj finalnoj seriji, Duško Vujošević se osvrnuo i na mnoge stvari koje se tiču tekuće sezone.

Vujošević je prvo konstatovao da ne mrzi nikoga u Crvenoj zvezdi.

- Ja nisam čovek koji mrzi Crvenu zvezdu, niti bilo koga tamo, samo sam branio naš ugled i dostojanstvo kada su nas napadali. Nekoliko puta sam pričao o finansijama, jer sam želeo da se uporedi njihov i naš budžet, ne da bi se njihov smanjio, već da ljudima i državi bude jasno u kakvim uslovima mi igramo i da se zna koliko je to nepravedno. Moje odgovaranje na uvrede se smatra dizanjem hajke, ali to nije tačno - rekao je Vujošević i dodao:

- Moram da se osvrnem na  izjavu Miroslava Nikolića od pre neki dan, koji je rekao, da smo Čović i ja krivi za situaciju u našoj košarci. Verovatno je to rekao zato što su ove sezone šest puta izgubili od nas ili misli da je vreme da se u Partizanu pojave neki novi klinci i da Miroslav Nikolića dođe umesto Duška Vujoševića.

- Ne znam zašto se brinu da li sam ja dobar za Partizan, ako sam već toliko godina u Partianu, ako znam da održim trening, da motivišem igrače, da učinim da mi veruju, ne vidim zašto bih odlazio, nisam ni toliko bolestan, nemojte da brinete. Da li će situacija u Srbiji i Partizanu biti bolja kada ode Vujošević - pita se trener crno-belih.

O SEZONI I FINANSIJAMA

Iskusni trener se dotakao i tekuće sezone koja je ušla sam finiš, rekavši da je sezona bila uspešna, ali da je mogla biti i dosta uspešnija da nije finansijskih problema i povreda.

- Naša sezona je uspešnija od Zvezdine, jer smo bili u TOP 16 Evrolige i predstavljali našu košarku na najbolji mogući način. Da nije bilo besparice i povreda ta slika bi bila još bolja. Zamislite da je od početka tu bio Bertans, da se nisu povredili Milosavljević i Vesterman i da je stigao Pavlović - rekao je Vujošević i dodao:

- Za sada sam dobio samo četiri plate za dve godine, živim od onoga što sam zaradio u Moskvi. Mnogi od mojih igrača nisu u takvoj situaciji, Pavlović je imao sjajnu karijeru i sigurno ne živi od plate koju ima u Partizanu. Ostali igrači nisu u takvoj situaciji i njima su redovna primanja bitna.

- I hteo bih da pitam, ko to stalno vuče poteze protiv srpske košarke? Sve je počelo onim uvođenjem bodovanja za nastup u Evroligi, pa se to promenilo da se svake godine određuje ko ide u Evropu na osnovu našeg šampionata, da bi se stiglo do toga da nam ABA liga to određuje - rekao je Vujošević.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(M. Pavlović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    13. jun 2014 | 21:40

    Moze...ali kao treci pomocni trener DULETU,posle Gasica i Pere Bozica !!! Partizan-MIT ili cudo !!! Dobro nam dosao Muto Grobarcino nasa u najvecu Srpsku Svetinju !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA