Fedor, DESNA RUKA Putina za Telegraf: Srbija je bratska zemlja! (FOTO) (VIDEO)

Legendarni MMA borac Fedor Emelianenko po drugi put je posetio Srbiju, a osim što će biti promoter "Tesla FC 4 – Slovenska bitka”, kao veliki vernik iskoristiće priliku i da obiđe grob patrijarha Pavla i kneza Lazara

  • 19

Najbolji MMA borac u istoriji Fedor Emelianenko došao je u Srbiju! Čovek koji je svojevremeno deset godina vladao "kavezom" bez ijednog poraza, na merenju boraca pred MMA spektakl u Pančevu - “Tesla FC 4 – Slovenska bitka” pokazao je da nije samo bio veliki u ringu!

Glavni promoter turnira, koji će se u subotu biti održan u Pančevu, posetu Srbiji iskoristio je i da pruži humanitarnu pomoć poplavljenim krajevima naše zemlje, ali i da tokom zvaničnog merenja boraca u Delta sitiju porazgovara sa svim predstavnicima "sedme sile", kao i da se fotografiše sa brojnim obožavaocima.

I reporter Telegrafa imao je priliku da popriča sa legendom MMA sporta, koji je i prethodne godine boravio u našoj zemlji i tom prilikom obišao manastire širom Srbije.

- Srbija je zemlja u koju ću uvek rado dolaziti. Naši narodi su izuzetno bliski, bratski. U Srbiji uspevam da pronađem duhovni i duševni mir. Osim turnira, koji je glavni razlog mog dolaska, nameravam da odem na grob patrijarha Pavla i kneza Lazara - rekao je Fedor za Telegraf.

"Poslednji Imperator" je u karijeri ostvario 34 pobede uz četiri poraza, a najteži protivnici bili su mu Hrvat i Brazilac.

- Mirko Kro Kap i Antonio Rodrigo Noguera! Dobro se sećam koliko je borba sa Kro Kapom bila teška, on je ima izuzetno snažne udarce, dok sam se Nuguerom sastajao više puta i sa tehničke strane mogu reći da je on tehnički najbolje potkovan borac - rekao je Fedor.

MMA legenda upoznat je i sa kvalitetima dvojice srpskih boraca.

- Gledao sam Bojana Veličkovića i Vladimira Jovanovića Maradonu, koji učestvuje u ruskom rijaliti šou "Miks Fajter 4". Očekujem da će borbe na "Slovenskoj bitki" biti interesantne - rekao je Fedor, koji veruje da uspeh u životu zavisi od zdrave osnove, odnosno porodice.

- Vera i porodica su temelji uspešnog i srećnog života i to pokušavam svojim primerom da pokažem mladima u ovo vreme kada su materijalne vrenosti privid sreće - rekao je Fedor.

Ni pre ulazaka u ring, ali ni generalno u životu Fedor nema strahova.

- U ring sam ulazio sa verom u pobedu. Nemam strahova, a snagu za to mi daje vera u Boga i moitva - rekao je Fedor.

"Poslednji Imperator" je po završetku profesionalne karijere postao ambasador sporta u Rusiji, a poznatno je da je veliki prijatelj i desna ruka u oblasti sporta predsednika Vladimira Putina.

- Sa velikom čašću i radošću sam predstavljao svoju zemlju u svetu tokom borilačke karijere, ali i danas uživam u promociji sporta. Trudim se da što bolje prenesem svoje iskustvo na mlade ljude, da se bave sportom, kako bi izašli na pravi ut, što je izuzetno odgovoran posao - rekao je Fedor i prokomentarisao prijateljstvo sa predsednikom države:

- Vladimir Putin je izuzetan predsednik, ali čovek sporta, majstor džudoa. Ipak, nikada nisam ulazio u "klinč sa njim - rekao je kroz osmeh Fedor i dodao:

- Dolazio je da gleda moje mečeve i tako mi ukazao veliku čast, a ja se trudim da ispunim svaki zadatak što se tiče promocije sporta koje dobijem - zaključio je "POSLEDNJI IMPERATOR"!

Emelianenko će u ponedeljak održati seminar u dvorani Šumice, gde će demonstrirati svoje znanje, koje će pokušati da prenese i srpskim borcima.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(P. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    14. jun 2014 | 15:11

    Veliki je pravoslavac a posebno mi je drago što je izbubecao Hrvata Kro Kapa.

  • m

    14. jun 2014 | 15:02

    Izuzetan predstavnik ljudskog roda! Čovek sa kvalitetima koje malo ljudi poseduje!

  • русиа

    14. jun 2014 | 13:45

    Православни Руси су народ на који треба да се угледамо. То су наша браћа у Христу и много су слични нама. Европа је пропаст душе наше

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA