FIFA suspendovala Bekenbauera!

Proslavljenom Nemcu zabranjeno je vršenje svih fudbalskih aktivnosti u roku od 90 dana zbog odbijanja saradnje u istrazi kandidature Katara za domaćina svetskog prvenstva 2022. godine

  • 4

Nemačkoj fudbalskoj legendi Francu Bekenbaueru zabranjeno je vršenje svih fudbalskih aktivnosti u roku od 90 dana zbog odbijanja saradnje u istrazi kandidature Katara za domaćina svetskog prvenstva 2022. godine.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) saopštila je da je Bekenbauer suspendovan na zahtev tužioca Etičkog odbora te organizacije Majkla Garsije.

Bekenbauer je bio član Izvršnog komiteta FIFA kada je glasanjem u decembru 2010. godine svetski šampionat 2022. dodeljen Kataru, a 2018. Rusiji.

Garsija je rekao da je Nemac prošle nedelje dva puta odbio da razgovara s njim, prenosi AP.

Bekenbauer je osvojio titulu svetskog prvaka i kao igrač i kao selektor, a trenutno je savetnik fudbalskog odbora FIFA i globalni ambasador nemačkog šampiona Bajerna iz Minhena.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perica

    13. jun 2014 | 21:34

    Nisam znao da je Katar toliko finansijski mocna zemlja. Bitno je da su iz UEFE uzeli Kataru pare pa sad na Zvezdi pokazuju navodno postenje.

  • krim

    14. jun 2014 | 01:46

    Dokle ce bre ovaj da vrsi "fudbalske aktivnodt"? Jel idu oni uopste u penziju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA