SPRDNJA OD KOŠARKE! Zvezda pobedila Partizan koji je ostao sa trojicom igrača, posle tuče, isključenja, pražnjenja tribina!

Posle dva prekida meča, opšte tuče igrača, pražnjenja celog Pionira, Crvena zvezda je četvoricom igrača pobedila Partizan sa 97:88, koji je imao trojicu košarkaša na parketu i povela sa 1:0 u seriji * Posle svega što se dešavalo pitanje je da li uopšte treba da se nastavi ova serija.

Počele su završne borbe KLS Superlige za šampiona Srbije u košarci u kojima se sastaju Partizan i Crvena zvezda. Ali kao što se i očekivalo neverovatne tenzije su upropastile još jedan derbi! Treba notirati da je Zvezda pobedila sa 97:88  i povela sa 1:0 u seriji, ali će se to brzo zaboraviti.

I umesto da se priča o 34 poena Bogdana Bogdanovića ili rovoskoj borbi igrača dva tima, koji će za mesec dana možda deliti sobe na pripremama reprezentacije svi će pričati o skandalima koji su potresali ovaj meč!

Utakmica je dva puta prekidana. Najpre u 28. minutu kod rezultata 61:53 za Zvezdu, kada je ekipa Partizana otišla sa terena na poziv Duška Vujoševića. On je tako reagovao nezadovoljan odlukom sudija da odsviraju nameran faul Bertansu nad Blažičem u trenucima kada je Partizan stizao razliku.

Crno -beli su bili u svlačionici skoro 15 minuta a onda se vratili su se na teren. Uspeli su crno beli da se vrate u meč i priđu na minus pet 64:69 a onda je izbila tuča.Posle još jednog faula u napadu za Bertansa, Nelson je iz čista mira zakačio Milutinova i tu je krenulo..

A onda su uleteli i ostali. Neko da razdvaja a neko da se bije. Sudije su odlučile da se utakmica nastavi bez prisustva publike, ali tek posle više od 45 minuta prekida.

Utakmica se nastvaila. Zvezda je imala petoricu igrača Simonovića, Katića, Dženkinsa, Lipovija i mladog Rebića.. dok su za Partizan nastupali, Lovernj, Bogdanović, Bertans i Tepić. S tim što Bertans nema pravo da igra zbog pet ličnih grešaka. Takođe, trener Partizana Duško Vujošević otišao je u svlačionicu sa ostalim isključenik igračima.

Ipak, i u takvoj situaciji dobro se držao Partizan i parirao je sa dva igrača manje, a zanimljivo je da je trener Zvezde, Dejan Radonjić je tražio čak dva tajm auta sa dva igrača više

Zvezda je imala prednost i to je održavala bez obzira što se Partizan trojkama opasno približio i to na tri poena minusa 83:80. međutim, kada je na kraju ispao iz igre i Bogdanović zbog pet ličnih grešaka, crno - beli više nisu mogli.

Zvezda je sa četvoricom igrala privela meč kraju u svoju korist.

Međutim, šta reći o ovoj utakmici, osim da ovo više nije košarka! Ne vredi ni pričati o igri dva večita rivala posle svih dešavanja i vreme je da Ministarstvo sporta i Vlada Srbije preduzmu nešto povodom ove situacije.

Ovo više nije sport i ne vodi ničemu. Pogotovo što je liga beznačajna i nema nikakvu ulogu za igranje u Evropi. Znači potpuno je nebitno ko će biti šampion, ali se tenzije dižu kao da je finale Svetskog prvenstva.

Nakon svega ovoga, rukovodstvo lige treba da dobro razmisli da li da nastavi šampionat ili ga jednostavno prekine. Možda, ove sezone i ne moramo da imamo prvaka Srbije.

Plej - of KLS, 1. meč

Partizan - Crvena zvezda 88:97

PARTIZAN: Tepić 11, Lovernj 26, Pavlović 8, Dalo, Milutinov, Bogdanović 34, Gagić 9, Musli, Andrić, Bezbradica, Bertans, Šalić. Trener: D. Vujošević

CRVENA ZVEZDA: Rebić 9, Mitrović 2, Lazić 10, Blažič 11, Simonović 11, Marjanović 6, Radenović 6, Katić 11, Nelson 12, Dženkins 16, Lipovij 4, Dragićević. Trener: D. Radonjić

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alaaaaaaaaalaaaa

    14. jun 2014 | 21:57

    Jebem vam mamu cigansku, na silu hocete titulu, Covic mafijas na silu !!!!

  • Milos jankovic

    14. jun 2014 | 22:10

    Gde je moj komentar. Rekao sam samo da sudjenje nema veze i da je ovo sramota za kosarku. Ovu trojicu sudija u zatvor. Spasimo kosarku. Pustimo sport da pobedi a ne sudije prodate duse

  • Dejan

    14. jun 2014 | 21:44

    Kad brod tone miševi prvi beže.Predvodi ih učitelj Splinter.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA