Bezbradica i Tejić: Na parketu ih ima samo kad se tuku! (VIDEO)

Dvojica košarkaša Partizana i Crvene zvezde ne provode mnogo u igri na terenu, ali zato ćete ih uvek videti ukoliko dođe do nekog koškanja ili tuče, jer će prvi da ulete u teren

  • 8

Opštu tuču i sukobe igrača Zvezde i Partizana, udarce i uvrede na terenu Pionira u prvoj utakmici plej-ofa Košarkaške lige Srbije ne možemo opravdati, ali se možda može razumeti, ako se posmatra iz ugla košarkaša.

TENZIJE PREVELIKE I BESPOTREBNE

Tenzija tinja gotovo cele sezone, igrači konstantno trpe pritisak, koji je u završnici morao da eskalira. Ako uzmemo u obzir šta se sve dešavalo, posebno uoči finalne serije, kada je prekid meča pominjan kao opcija, nije iznenadjenje što su viđeni zahvati raznih borbenih veština.

Zato nije neobično što su Nelson, Dženkins, Katić ili sa druge strane Milutinov, Pavlović, Lovernj uleteli u masu, osećajući se isprovocirani i najmanjim međusobnim kontaktom. Logično je, već dugo trpe indirektne ili direktne pritiske.

NAJMLAĐI, A NAJSPREMNIJI ZA TUČU

Ali, šta je s igračima Partizana Nemanjom Bezbradicom (21) i košarkašem Crvene zvezde Markom Tejićem (19), koji ništa značajnije nisu pokazali ove sezone, a bili su među prvima koji su uleteli u tuču?! Najmlađi su bili na terenu, a najspremniji za razmenu udaraca.

Tejić je za prosečnih 12 minuta postizao oko pet poena. Zanimljivo je da u žižu javnosti došao nedavno u završnici ABA lige kada se zakačio sa centrom Rabotničkog Georgijem Čekoviskim, kojeg je udario pesnicom.

Najpre ga je gorostasni centar Makedonaca u skoku udario, ali Tejić nije mogao da istrpi već mu je vratio udarac i tu je nastalo koškanje, koje se na sreću brzo smirilo.

Pogledajte video...

Zanimljvo je da se Tejić i prošle sezone našao u tuči na terenu i to opet protiv igrača iz Partizana, ali je to bila juniorska utakmica, tačnije finale prvenstva Srbije.

Partizan je osvojio titulu na kraju posle prekida, jer se ekipa Zvezde nije vratila na teren. Tada je u tuči učestvovao i Nikola Milutinov, koga je upravo Tejić ošamario.

Takođe je Partizanov centar  na preksinoćnjem susretu pokazao da nije nevinašce i da mu pesničnje nije strano.

Jednostavno, treneri im nisu ukazali veću šansu i poverenje, i za razliku od saigrača imali su mnogo manju odgovornost, tako da ovo nije smelo da im se dogodi.

Bezbradica ove sezone u proseku igra šest minuta u domaćem prvenstvu i za to vreme beleži dva poena.

Bez obzira na to, centar Partizana, koji i nije bio u igri, kada je video sukob između Nelsona i Milutinova na drugom kraju terena, brže bolje je dotrčao i uleteo pesnicama u tuču, kako bi, verovatno, napadajući protivnika odbranio saigrača.

Isto tako, Tejić, koji nije bio ni na klupi za rezervne igrače, umešao se u sukob ničim izazvan. Pošto se sve odvijalo ispred njega, iako je bio u civilu, skočio je i povukao protivničkog igrača za dres, da bi kasnije pokušao da udari Lovernja.

Ni on nije prošao bez napada budući da je član Uparve crno-belih napao s leđa mladog Zvezdinog igrača, želeći da odbrani Lovernja.

Oni koji redovno prate Partizanove utakmice mogu da primete nervozu u nastupu Nemanje Bezbradice, koji burno reaguje i lako ulazi u konflikte.

Mladim igračima poput njih dvojice, koji sutradan treba da budu okosnica svojih timova i nacionalne selekcije, ovakve stuacije ne bi smele da se dogode.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    16. jun 2014 | 19:56

    Tejic nije trebao da dobije kaznu od KSS jer nije ni bio učesnik utakmice. On je kao navijač tukao aktere meča. To je za sudski proces. Neko ga štiti...napujdala ga pudlica.

  • Limun

    16. jun 2014 | 17:24

    Ovaj Bezbradica, ne da nije za kosarku, nego ne zna gde je levo!

  • Stef

    16. jun 2014 | 17:26

    I jedan i drugi su skola FMP-a.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA