Sin tramvajdžije će možda biti zvezda Mundijala

Povratak iz mrtvih Felainija * Kako je njegov otac imao živopisnu fudbalsku karijeru pa postao tramvajdžija * Akinfejevu već bila izvađena karta u jednom pravcu za Sibir * Hrvati možda već večeras idu doma

  • 1

Verovatno ste svi koji se iole razumete u fudbal ili kucali na jutjubu “smješno bosanac”, gledali video na kome ga Džeko zabija Belgiji, a komentator pada u trans i priziva Džeka million puta dok mu nije pukao glas.

Juče se setih tog snimka i anegdote koja je na samom početku tog video snimka, a vezana je za Felainija koji se izgleda konačno vraća iz mrtvih.

-Ovo je bila greška Maruana Felainija, za koga je vezana jedna anegdota. Njegov otac je iz jedne marokanske ekipe trebao da ode u belgijsku, ali mu je ekipa Radža Kazablanke to zabranila, pa je postao tramvajdžija. Od nesuđenog golmana do tramvajdžije – saopštio nam je komentator neposredno pre čuvenog gola bosanskog Dijamanta.

Upravo je Felaini svojim ulaskom postigao gol za izjednačenje i vratio u život Belgiju protiv Alžira koji je iz penala umuljao gol, a onda negde našao Murinjov autobus i parkirao ga ispred gola.

Mnogo puta osporavan tokom ove sezone, Felaini se nije najbolje snašao u Junajtedu, a juče smo videli da je izgubio i mesto u prvih 11 Belgije. Belgija nije prikazala igru koja se od nje očekuje na ovom prvenstvu, ali su ipak nekako došli do pobede. Juče sam napisao da su precenjeni, neću se ljutiti ako me demantuje i odu daleko.

A tamo daleko čovek odluke verovatno može biti Felaini, jer ga je teško čuvati i generalno može svakome da uvali gol, samo ako hoće.

Brazil i Meksiko su odigrali verovatno najbolju utakmicu u zadnjih nekoliko godina, a da je rezultat bio 0:0. Kao što se i očekivalo, Meksiko je bez imalo respekta ušao u ovaj meč i trudio se da pobedi Brazil.

Već protiv Hrvata se videlo da nešto škripi u Brazilu, a i dalje ostajem mišljenja da će se grdno kajati što nisu pozvali Ronaldinja ili Kaku. Ovako, sve nade na sredini polažu u Oskara, koji možda hoće, možda neće odigrati dobro.

Nejmar je pokušavao, ali ne može sam. Brazil ima Freda koji glumi napadača, a posle dve utakmice je postalo jasno da se vremešni Sale Ilić kreće bolje od čoveka koji igra napadača u reprezentaciji koja hoće da osvoji Mundijal.

VIŠE O OVOJ VESTI PROČITAJTE NA NAŠEM SPECIJALU POSVEĆENOM SVETSKOM PRVENSTVU U BRAZILU.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Mićo Babić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    18. jun 2014 | 12:27

    "vise o ovoj vesti mozete procitati..." je velika glupost.ne verujem da iko ko cita preko androida to klikne,posto dosta otezava citanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA