Vujošević: Čovića su iskoristili, sad ga teraju u Železnik!

Trener Partizana opširno pričao uoči trećeg meča finala, nekako najmanje o utakmici

  • 78

Uoči trećeg meča finala plej - ofa, u kojem će pred praznim tribinama Partizana ili Crvena zvezda doći do 2:1 u seriji i stiću nadomak šampionske titule, Duško Vujošević je pričao o mnogo čemu.

- Nije dobro što Zvezda ima budžet od 7 miliona, a Partizan je na prosjačkom štapu. U velikoj meri utiče na budžet to što je Andrej Vučić u Zvezdi. Mi nismo nacionalisti, ovo je kosmopolitski klub i ovde stranci igraju za džabe.

O VUČIĆU I PARAMA ZA BRATA

Na pitanje da li izjava Aleksandra Vučića da njegov brat izlazi iz Zvezde na kraju sezone može da utiče na Partizan, Vujošević je rekao:

- On nije političar, ali je brat premijera. Da bi opravdao svoju funkciju na vlasti, logično je da svom bratu obezbedi veće pare. Neke stvari koje je nama obećao da će uraditi, nije ispunio.

O svojim igračima pred treći meč govori u hvalospevima, ali i upozorava na izjave Zvezdinih stranaca, koji pričaju Dalou kako neće dobiti novac u Partizanu.

- To su sve vaspitani momci, koji su naučili jezik zemlje u kojoj igraju i onda dođe neki Dženkins i kaže mu "šta ti misliš da ćeš u Partizanu da dobiješ neke pare".

- Da li smo mi nacionalni problem, mi koji smo ceo dan u Pioniru. Ja koji ih vaspitavam, koji vodim računa o 22 mlada čoveka. Roditelji 3 Francuza i jednog Letonca su pustili svoju decu, da ja vodim računa o njima. I onda im neki drugi stranci dođu i govore kako će igrati bez para i prevrću ih na leđa rvačkim zahvatima.

O ČOVIĆU

Trener crno - beli se još jednom osvrnuo na sve češće pominjanja kako je najveća opozicija vlasti u Srbiji.

- Tužno bi bilo da sam ja najjača opzicija u Srbiji, a kao i svaki inelektualac imam prava na kritiku.

- Nemojte nikad da se uspavate i da ćutite. Cenim sve koji svoj posao rade sa strašću i koji su nešto postigli, a ne volim da je nekome san da uništi Partizan i zaustavi naše napredovanje.

- A onda mu ne odgovara i Čović i koristi tuču da ga skloni u Železnik - nastavio je u dahu trener Partizana.

Još jedan san imaju pojedinci...

- Ako Zvezda bude jaka i bez Čovića i Partizan bez Vujoševića, onda će Srbija biti srećna.

O UTAKMICI

MUSLI NE IGRA

- Bez obzira što publike neće biti, igrači imaju za koga da igraju. Na drugoj utakmici smo pokazali da umemo da se nosimo i to mi mnogo znači. Zdravstveno gledano, samo Musli neće igrati jer ima infekciju.

- Pobediće onaj ko bude bio više skoncentrisan, ko bude verovao u sebe i ko bude znao da se nosi sa pritiskom.

- Derbi je tradicija, lepota koja se čuva, postojao je pre nas, postojaće i posle, i nemojte da pravite od toga skandale. To je jedna utakmice. Nemojte je stavljati na naslovne strane, da ne bi bilo mesta za prava pitanja, a jedno je: Gde su pare iz budžeta za penzione fondove? - imao je šta da poruči i medijima Vujošević.

POJAŠNJENJE O GAŠIĆU

- Ministar Gašić je lobirao da komesar lige bude taj koji jeste i on je naklonjen Zvezdi, a onda i sudije misle da će im biti bolje ako budu sudile protiv Partizana.

- Ja sam 1000 puta ponavljao da političari ne bi trebalo da se mešaju u sport.

Vujošević je imao jasnu poruku o nemešanju fudbala i košarke, podsetivši na slučaj FK Crvena zvezda.

- Nemam ništa protiv fudbala, ali nemojte u košarku da unosimo manire bacanja predmeta na teren, a nemojte ni da se dešava da jedan klub uz pomoć politike bude prvi, jer je to po volji premijera. Posle se raspadne klub, ne može da igra u Evropi i ne funkcioniše uopšte uopšte. Toliko o tome kako oni dugoročno razmišljaju.

LEČENJE KOD PSIHIJATRA

U Informeru je šef poslaničkog kluba SNS Zoran Babić poručio da posla u slučaju Duška Vujoševića nema za političare, ali ima za psiholge, psihijatre i tužioce.

Vujošević ne poznaje tog čoveka, osvrnuvši se na izjave Babića.

- Uvek kada govoriš protiv vlasti ili si tajkun ili si slučaj za psihologa i psihijatra. Nemam želju da se bavim politikom, niti znam tog čoveka. Prvi put čujem za njega.

- Politika me interesuje onoiko koliko se ona bavi sportom - sumirao je aktuelnu situaciju Duško Vujošević.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA