ŽREB: Novakova repriza finala u polufinalu Vimbldona

Drugi teniser sveta se nalazi u delu žreba u kom i prošlogodišnji šampion i branilac titule, Endi Mari

  • 0

Drugi teniser sveta i prvi nosilac na Vimbldonu, Novak Đoković, igraće u prvom kolu Vimbldona protiv Kazahstanca Andreja Golubjeva.

Đoković se nalazi u delu žreba u kom je i prošlogodišnji šampion i branilac titule, Endi Mari, dok su drugom Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Potencijalni protivnik Đokovića u osmini finala je Francuz Žo-Vilfred Conga, a u četvrtfinalu Čeh Tomaš Berdih.

Drugi srpski predstavnik u muškoj konkurenciji, Dušan Lajović, nije imao sreće u prvom kolu, jer je za protivnika dobio Giljerma Garsiju Lopeza.

Prvi teniser sveta Rafael Nadal za prvu prepreku ima Martina Kližana, a ukoliko njega savlada, imaće priliku da se osveti Lukašu Rosolu, koji ga je 2012. godine eliminisao i priredio senzaciju u drugom kolu.

Branilac titule Endi Mari će se u prvom kolu sastati sa Belgijance Davidom Gofanom, dok će sedmostruki šampion Rodžer Federer igrati sa Paolom Lorencijem. Njegov sunarodnik Stanislas Vavrinka igraće protiv Žoaa Souse.

JELENA I ANA - JEDNA PROTIV DRUGE U OSMINI FINALA

Najbolje rangirana srpska teniserka Jelena Janković mogla bi u četvrtom kolu da igra protiv sunarodnice Ane Ivanović. Pobednica tog meča mogla bi da se sastane sa finalistkinjom Rolan Garosa, Simonom Halep.

Jankovićeva u prvom kolu najpre mora da savlada Kaju Kanepi, dok će Ivanovićeva igrati protiv bivše šampionke Rolan Garosa, Frančeske Skjavone.

Potencijalna poslastica u ženskoj konkurenciji jeste projektovan četvrtfinalni susret između Serene Vilijams i Marije Šarapove.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA