Ovo nije Svetsko prvenstvo, ovo je Kopa Amerika (FOTO)

Trenutna dominacija južnoameričkih reprezentacija na Mundijalu * Kolumbija i Čile su u drugoj fazi, Urugvaj, Brazil i Argentina su bluzu, dok je u klimavoj situaciji jedino nesrećni Ekvador

  • 1

Svetsko prvenstvo u fudbalu još nije stiglo ni do polovine prve faze, a već je jasno da će biti jedno od najboljih i najefikasnijih jer je na 23 meča postignuto čak 66 golova, uz pregršt lepih poteza, uzbuđenja i iznenađenja. Ipak, ono što ''bode oči'' jeste dominacija južnoameričkih ekipa, do sada.

Dobro, možda je dominacija malo preuveličano, ali sjajne partije Kolumbije, Čilea, sinoć Urugvaja, kao i Brazila i Argentine nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Naravno, ne treba zaboraviti da se Mundijal igra na njihovom tlu, tako da im i klima, ali i drugi parametri, svakako odgovaraju.

Najveće iznenađenje do sada jeste Čile koji je uspeo da izbaci aktuelnog svetskog i evropskog šampiona Španiju (2:0), dok su u prvom kolu očitali lekciju Australiji (3:1). U poslednjem kolu protiv Holandije odlučiće ko će biti prvoplasirani iz grupe B.

VIŠE O OVOJ VESTI MOŽETE PROČITATI NA NAŠEM SPECIJALU POSVEĆENOM SVETSKOM PRVENSTVU U BRAZILU.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    20. jun 2014 | 11:25

    Ovo je bezveze. Liga šampiona i jaka domaća prvenstva su ubile dobre igrače koji nemaju više snage za bilo šta, a kamoli prvenstvo. Reprezentacije koje imaju igrače u ligama kao što je naša i u klubovima gde sede na klupama pobedjuju zato što su odmorni i sveži.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA