Šta biste vi radili na Simonovićevom mestu? (VIDEO)

Situacija na kraju poslednje utakmice finala plej-ofa u najmanju ruku je nečuvena. Kapiten Crvene zvezde imao je nezahvalan zadatak da od navijača crveno-belih izvuče pehar koji je trebalo da bude dodeljen Partizanu

  • 60

Nečuveno otimanje pehara namenjen košarkaškom šampionu Srbije došlo je kao šlag na tortu sezone, koja je jedva završena od zbog narasle tenzije, koju su pumpali i iz Crvene zvezde i iz Partizana.

Crno-beli su zasluženo slavili u četvrtom meču, ali pehar po 13. put zaredom nisu podigli. Dospeo je kod navijača Zvezde, koji su ga za nekoliko minuta uništili.

- Na početku su veliki i mali pehar stajali na zapisničkom stolu, ali smo morali da ih sklonimo da bismo normalno obavili posao. Nije moglo ni levo ni desno od stola,pa smo ga stavili iza naših leđa Kako je nestao, nije mi jasno - rekao je delegat meča Dragan Minić "Sportu".

Valja napomenuti da su iza zapisničkog stola bili i pripadnici obezbeđenja, pa je tek onda nejasno kako je toliki predmet tako lako dospeo na tribine.

U najgoroj situaciji se tu našao kapiten Crvene zvezde, Marko Simonović. Dok su ga saigrači nemoćno gledali, on je došao do dela tribine gde je uočen pehar i zamolio navijače da ga vrate.

Morao je da se popne na ogradu ne bi li preuzeo pehar, ali je u istom momentu morao i da ga podigne, u gotovo slavljeničkom maniru, dok je oko njega brujalo "Zvezda šampion". Po kiselom Simonovićevom osmehu, pretpostavićemo sa sigurnošću da mu nimalo nije bilo ugodno... niti svejedno.

Ipak, sa sobom pehar nije poneo. Delije su insistirale da bar još malo bude kod njih. Onog trenutka kada su košarškaši Partizana primali medalje, trofej je konačno vraćen Simonoviću, koji je isti prosledio do predstavnika Crvene zvezde koja je organizovala meč. Trofej, koji je tada bio samo običan, izubijan metal, delegat je okarakterisao kao neupotrebljiv, i kao takav nije mogao da se preda šampionu.

- Delegat utakmice me je kao kapitena ekipe zamolio da odem do navijača, smirim situaciju i pokušam da vratim pehar, ali u tome nisam uspeo. Tim gestom nisam želeo nikog da uvredim, a Partizanu bih još jednom čestitao na osvojenom trofeju prvaka Srbije - rekao je Simonović.

Ovaj incident možda i najbolje oslikava koliko je košarka pala na niske, niže, grane u Srbiji.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(B.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    22. jun 2014 | 14:13

    Nije pala kosarka na niske grane, crvena zvezda je pala

  • grobar do koske

    22. jun 2014 | 15:29

    Lupio nekoliko "pedagoskih" samara balavcima oko njega,koji doduse od svog rodjenja nisu doziveli da njihovi "ljubimci" osvoje pehar i oterao kuci na spavanje...a oni ,sta ce,kako drugacije do pehara,kada ne mogu da ga osvoje i pobede Svetinju,jedino im je ostalo njihove oprobane metode... ukrali ga...lopovi....nevaspitanje na delu "DELIJA"...Partizan-MIT ili cudo !!!

  • Ja

    22. jun 2014 | 14:53

    Pa razmislite sada ko pravi tenziju??? Ko je isfrustriran i u fudbalu i u kosarci?? Jel je to mozda Partizan i njegovi navijaci?? Aj svi vratite film unazad i setite se i Zeleznika i Kragujevca i Marakane i Stojkovica i raznoraznih "sacekusa".. I nemojte zamene teza, nego samo objektivno. SD Partizan-Mit!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA