LIGA ŠAMPIONA: Partizan na Gibraltaru ili Farskim ostrvima (FOTO)

Crno - beli će na početku evropske turneje krenuti sa Gibraltara ili Farskih Ostrva, u zavisnosti ko će izaći bolji iz duela Linkoln - Toršavin

  • 9

Partizan će u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv pobednika meča Linkoln (Gibraltar) - Toršavn (Farska ostrva).

Žreb u Nionu je vicešampionu Srbije, koji je zahvaljujući isključenju Crvene zvezde iz evropskih takmičenja dobio priliku i sedmi put uzastopno da juri plasman u najelitnije takmičenje odredio da prvi meč igra u 15. ili 16. jula, a revanš sedam dana kasnije 22. ili 23.

Crno - beli su imali mnogo sreće, jer je jedan od potencijalnih rivala bio prvak švedske Malme. Međutim, na početku samog žreba druge grupe, gde se Partizan nalazio, bilo je jasno da crno-beli neće putovati u Švedsku. Kada je kuglica pokazala potencijačne rivale Partizana, već je bilo jasno da crno-beli ne bi trebali da imaju većih problema da se plasiraju u treće kolo.

Linkoln je debitant na međunarodnoj sceni, pošto je UEFA nedavno priznala Gibraltar kao punopravnog člana, a i nacionalni tim ove zemlje će prvi put zauzeti mesto u kvalifikacijama za EP 2016. godine. Šampion Gibraltara je apsolutni rekorder ove zemlje sa 12 vezanih titula, ali to ne bi trebalo da predstavlja opasnost s obzirom na to da je u pitanju amterski klub.

S druge strane, Toršavn je 1993. godine kročio na evropsku scenu. Nisu imali previše uspeha, ali su zato na domaćoj sceni dominirali čime su postali najuspešniji domaći tim. Igraju na veštačkoj travi, što bi moglo da bude loše po Partizan koji je poslednja dva meča na ovoj podlozi izgubio. Ipak, prednost crno-belih bi mogla da bude temperatura. Dok je u Beogradu nekih +30, na Farskim Ostrvima je sada 10 stepeni.

Iako ova dva kluba nisu dostojna renomea Partizana, podsetimo da su crno-beli poslednji put ispali iz Evrope kada su prvi meč igrali kod kuće. Bilo je to prethodne sezone protiv Tuna.

U ostalim mečevima sastaju se:

Bate Borisov (Blr) - Skenderbeg (Alb)

Makabi Tel Aviv (Isr) - Santa Koloma (And)/Banants (Jer)

Dinamo Tbilisi (Gru) - Aktobe (Kaz)

Zrinjski (BiH) - Maribor (Slo)

Šerif (Mol) - Sutjeska (CG)

Sparta Prag (Češ) - La Florita (San M)/Levadia (Est)

Malme (Šve) - Ventspils (Let)

Slovan Bratislava (Slo) - TNS (Vels)

Seltik (Ško) - KR (Isl)

Kliftonvil (S. Ir) - Debrecin (Mađ)

Partizan (Srb) - Linkoln (Gib)/ Toršavn (F.Ostr)

Legija (Polj) - St. Patriks (Irska)

Rabotnički (Mak) - Helsinki (Fin)

Dinamo (Hrv) - Žalgiris (Lit)

Ludogorec (Bug) - Didrelanž (Luks)

Valeta (Mal) - Karabag (Aze)

Stromsgodset (Nor) - Steaua (Rum)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA