Evroliga danas odlučuje o Zvezdi i Partizanu!

Srpski klubovi s nestrpljenjem očekuju večerašnju odluku Evrolige vezanu za to da li će Zvezda direktno dobiti pozivnicu, što bi otvorilo crno-belima šansu za kvalifikacije

  • 11

Čelnici Evrolige odlučiće večeras na sastanku u Barseloni da li će Crvena zvezda dobiti pozivnicu za narednu sezonu, odnosno da li će Partizan igrati kvalifikacije.

Iako je, posle odustajanja Cibone od najelitnijeg košarkaškog takmičenja, igranje Zvezde u istom gotovo izvesna stvar, crveno-beli će morati da sačekaju konačnu odluku i eventualnu promociju. U slučaju da Zvezda ne zauzme mesto Zagrepčana kvalifikacije su neminovne, što bi značilo i kraj snova za crno-bele koji vrebaju šansu iz prikrajka.

Podsetimo, odustajanje Cibone ne znači da će drugi klub iz ABA lige dobiti njeno mesto jer se ono vraća Evroligi koja njime raspolaže. Međutim, izvesno je da će Evroliga vratiti to mesto regionalnoj ligi, odnosno prvoplasiranoj ekipi u ligaškom delu takmičenja - Crvenoj zvezdi.

Da će nešto slično da se dogodi, u razgovoru za Telegraf, potvrdio je i generalni menadžer ABA lige Roman Lisac koji je, doduše, priznao da Partizanu vise kvalifikacije bez obzira na odluku vezanu za Zvezdu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    25. jun 2014 | 11:12

    Sto se Svetinje tice,mi smo EL izgubili porazom od cedevite(bez obzira da li sretno ili ne,izgubili smo na zalost..i zbog raznih okolnosti i povreda bitnih igraca,ali tako je kako je..),sada treba svom snagom napred,sa novim,mladim i pazljivo biranim buducim vojnicima Partizana,uz pomoc CRNO-BELE armije navijaca,nase brace i prijatelja,legendi kluba,naravno sa nasim DULETOM u NOVE POBEDE !!! Partizan-MIT ili cudo !!!

  • brajko

    25. jun 2014 | 12:09

    Šteta što Evroliga nije temeljna kao Uefa pa da se vidi kako je nestao dug od 17 miliona eura. Kako to zamrznes klub kada su u pitanju dugovanja a država ti omogući da se i dalje takmicis sa još većim budžetom? Kako predsednik kluba može biti čovek koji ima kriminalnu prošlost?

  • Kornwall

    25. jun 2014 | 11:20

    Partizan ide direktno. Zbog svega sto je uradio u proslosti i zbog najbolje atmosfere na svetu..videcete.znam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA