Grcima osmeh ne vraća Samaras, nego Srbin sa ležaljkom u Paraliji

Samaras kaže da se nada da su narodu u Grčkoj vratili osmeh na lice. Mislim da će im od Samarasa više osmeh na lice vratiti puno Srba i ovog leta u Paraliju koji se dave u girosima i iznajmljuju ležaljke pet evra komad

  • 0

Još pre desetak i kusur godina neko je fudbalerima Grčke rekao da ne jure kao ostali da daju gol više, nego da prime gol manje od protivnika.

Svojom defanzivnom igrom stigli su te 2004.godine do naslova Evropskog prvaka, ali je njihova igra ubrzo provaljena pa su doživeli debakle na narednim velikim takmičenjima. Iako svi znaju kakvu igru igraju Grci, opet se dešava da oni pobede iz prekida u 93.minutu.

To su jednostavno Grci. Kao i što za Robena svi znaju da će ići ulevo i šutirati, niko ne može da ga zaustavi. Mislim da su oni jedina ekipa na svetu koja na tri utakmice postigne dva gola, primi četiri i prođu dalje.

Možda su Grci mogli i ranije da reše onu utakmicu, da su šutevi u one dve prečke išli samo malo niže. Ili ona kontra koja je zaustavljena na ivici šesnaesterca.  Odbrana Obale Slonovače je izgledala kao da u zadnjoj liniji imaju četiri Vrsaljka iz Hrvatske. Istina, imaju „slonovi“ solidan tim, ali nešto ne štima.

Da nam je neko pre početka Mundijala rekao da će par u osmini finala biti Kostarika-Grčka, verovatno bi ga ujeli za ruku, rame, vrat, kao ludi Suarez. Kad smo već kod njega, evidentno je da čovek ima ozbiljan problem u glavi, i koliko god bio dobar golgeter, treba ga kazniti papreno. I staviti mu neku cuclu u usta dok igra.

Da li je bio penal za Grke – mislim da jeste jer sam navijao za Grke. Samaras kaže da se nada da su narodu u Grčkoj vratili osmeh na lice.  Mislim da će im od Samarasa više osmeh na lice vratiti puno Srba i ovog leta u Paraliju koji se dave u girosima i iznajmljuju ležaljke pet evra komad.

Danas Nigerija protiv Argentine juri bod koji joj je dovoljan za prolaz dalje, a čak i u slučaju poraza mogu do osmine finala, ukoliko Bosna tuče Iran za veselje raje od Mostara do Bihaća.

VIŠE O OVOJ VESTI PROČITAJTE NA NAŠEM SPECIJALU POSVEĆENOM SVETSKOM PRVENSTVU U BRAZILU.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Mićo Babić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA