Vujošević o Partizanu, odlascima igrača, Zvezdi i Čoviću! (VIDEO)

Partizan je jedini sportski kolektiv gde je rezultat neplaćen * Čović je sa svojom inženjerskom pameću napravio dosta toga, on pokazuje ljubav prema košarci, jer je deo te zarade uložio u ovaj sport * Ako ostane ovako stanje u klubu, neće se završiti samo na odlasku Lovernja

  • 25

Trener košarkaša Partizana, Duško Vujošević sumirao je proteklu sezonu u kojoj su crno -beli osvojili 13. uzastopnu titulu šampiona države.

Vujošević je za portal partizan.ner pričao o teškoćama, političkom uticaju na to da Zvezda bude prvak, o Nebojši Čoviću i svemu drugom..

KLUB GDE JE REZULTAT NEPLAĆEN

Takođe, najavio je da će Draganu Milosavljeviću biti ponuđen novi ugovor, ali je upozorio da, ako se hitno nešto ne promeni što se tiče finansiranja kluba, Francuz Žofri Lovernj neće biti jedini koji će otići ovog leta iz Partizana...

- Partizan je jedini sportski kolektiv gde je rezultat neplaćen. Onaj ko ima mali budžet ima drugačiju koncepciju rada nego neki drugi. Taj klub mora da stvara igrače, igru, rezultat, a u sportu obično postoji razlika u vremenu rada i rezultata.

NEMAMO PRAVA NA VREME, REZULTATI SE TRAŽE ODMAH

- Mi nemamo prava na vreme, već se rezultati očekuju odmah. Povrede koje smo imali ove godine su u velikoj meri stvar napravile još komplikovanijom i težeom.

- Uz to, stvorila se i klima politika koja se meša u sport, koja kontroliše medije i dugogodišnje frustracije nekih ljudi koji vole Zvezdu su uticali na kreiranje te klime koja je bila više nego tendeciozna. Zato ja želim da se izvinim novinarima što je Partizan osvojio prvo mesto".

Saša Pavlović je došao u Partizan iako je mogao da nađe mnogo unosniji ugovor a Vujošević smatra da je to pokazatelj koliko voli ovaj klub.

- Saša je pokazao veliku ljubav prema Partizanu. dobio je samo dve skromne plate, skromne za njegovo veliko ime. Dobar je čovek. On je pozitivno dete. Ima ponekad detinjaste rekacije, ali čiste.

- Zaprepašćujuće je da neko ko čašćava ligu svojim prisusvom, ima takav tretman, da mu se sudi onako kako mu se sudilo - objasnio je trener Partizana i zatim otkrio da će klub pokušati da zadrži kapitena Dragana Milosavljevića.

- On se povredio zbog tima, na terenu. Teško smo to preživeli, mnogo je falio. Ali, imao je veliki uticaj na ekipu iako nije bio u dresu. Bio je jako zainteresovan. Ponudićemo mu novi ugovor, samo trebalo bi prvo da se ispoštuje i malo iz onoga koji je do sada ima - odgovorio je Vujošević kroz osmeh.

O ČOVIĆU I KOKEZI

Na pitanje da li smatra da Slaviši Kokezi i Nebojši Čoviću mesto u sportu, Vujošević je odgovorio:

- Ja sam sa Kokezom jednom sedeo, on se gospodski ponašao, čak mi je i rekao da mu otac navija za Partizan. Ja o njemu nemam dovoljno informacija i ne želim da o njemu ili bilo kome olako sudim.

- Što se tiče Čovića, njemu je apsolutno mesto u sportu! On je sa svojom inženjerskom pameću napravio dosta toga u Železniku, napravio je klub, doduše koristeći vreme tranzicije, on pokazuje ljubav prema košarci, jer je deo te zarade uložio u ovaj sport. On ima velike organizacione sposobnosti i ima zasluge za dosta stvari.

- Možda nekome trenutno ne odgovara, pa se sad postavlja to pitanje da li je njemu mesto u sportu. Ja smatram da svako ko je nešto napravio, ko ume da se izbori, da treba da bude tu".

Na pitanje da li Partizan , teoretski, može da se nada pozivnici za učešće u Evroligi, Vujošević je rekao da on nije prava adresa za to.

- Mislim da Partizan to zaslužuje, jer je neko ko godinama proizvodi odlične rezultate, igrače, igru... Mada, to je organizacija velikih brojki cifara i mi, u tom nekom smislu, ne možemo da pariramo određenim drugim grupacijama".

Upitan da prokomentariše pojedine igrače, Vujošević je najpre rekao da ne bi izdvajao nikoga, jer bi mogao svakoga da izdvoji.

O Žofriju Lovernju...

- Cenim ga kao igrača, ali pre svega zbog karaktera. Pravi je borac, posvećen timu... Ostao je tu iako je neplaćen, prolazio je kroz iste situacije kao ceo tim, podmetačine, tuče, provokacije. On ne podnosi nepoštenje. Oprostio je pola duga koji je Partizan imao prema njemu. Žao mi je što ide, ali ne bi bilo moralno očekivati da će ostati -

O Bogdanu Bogdanoviću...

- On je mlad igrač, i normalno je da ima oscilacije, ali u pravom momentu je reagovao. Ima veliki talenat i karakter, što je pokazao. A i on je na svoju ruku... nije ga lako voleti (smeh).

O Borisu Dalou

- Vidim ga u budućnosti u timu sa značajnom ulogom -

Na pitanje da li će Partizan uspeti da sačuva okosnicu tima, tačnije da li će uspeti da zadrži igrače koji su bili nosioci igre, Vujošević je odgovorio pomalo pesimistično.

- Meni sve ovo teško pada, nemam nikakav interes, samo štetu. Ako ostane ovako, a ne vidim neke prevelike mogućnosti promena, neće se završiti samo na Lovernju.

O ZVEZDI

Vujošević se zatim osvrnuo se i na rivalitet Partizan - Zvezda koji prevazilazi okvire normalnog ponašanja dva rivalska kluba.

- Ovakav rivalitet kakav je sada između Crvene zvezde i Partizana nije dobar za državu. Najpre je potrebno smanjenje tenzije i to kroz pravičniju raspodelu donacija iz javnih preduzeća.

- Svako ima pravo da navija za neki klub, ali političari ne smeju da budu ostrašćeni. Potrebno je i da snage javnog reda i mira vrše svoj posao i to ne selektivno, prema klupskim pojasima nego prema svim prestupnicima".

Poslušajte ceo intervju koji je Vujošević dao navijačkom sajtu partizan.net

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    25. jun 2014 | 19:51

    DULE LEGENDO SVETINJE,NISMO SE NIKOM POKLONILI I NE SAVIJAMO KICMU NI PRED KIM !!! SMRT FASIZMU-SLOBODA PARTIZANU !!! PARTIZAN-MIT ILI CUDO !!!

  • duci

    25. jun 2014 | 18:24

    Samo me zanima gospodine Dule zasto svih ovih godina niste se borili da se drzavne pare dijele ravnopravno kao što ste sad zapeli ja se iskreno nadam da ni vi ni niko drugi vise nikad nece dobiti ni pare od drzave

  • MND

    26. jun 2014 | 10:28

    Ne, ovo mi je vrhunac dukljaninovog rezonovanja, u jednoj recenici je SVE receno. "Kako da se tako sudi pavlovicu koji cascava ligu svojim prisustvom"? Sad mi je jasno i ko je onoj maloj paljevini bogdanovicu sastavljao one izjave o sudjenju. Znaci, ako sam dobro razumeo, tvoja zamisao je da tvoji odredjeni igraci imaju poseban tretman od strane sudija jer su reprezentativci ili bivsi NBA igraci? Da budu zasticeni kao beli medvedi, svaki kontakt nad njima da bude faul, da im se svira ono sto ne bi nikom drugom, da sudije "previde" po koji faul, korake ili ostriji kontakt koje ovi naprave? I to ce onda po tebi biti regularno, fer i korektno? A to sto su i Bobi i Rasko reprezentativci, sto je i Djenka bivsi NBA igrac, to nema veze a? Samo za vas treba da vazi to? Lepo si ti to smislio, i uspeo da u samo jednoj recenici objasnis na sta si navikao do sad i kakva je sramotna situacija bila u nasoj ligi sa tobom kao serifom koji sve odredjuje, pljuje i maltretira

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA